Ebenezer Scrooge og familien hans


Først er Scrooge en grådig og kaldhjertet mann som er seg selv nok. Han forbinder ikke julen med annet en ensomhet: Han forakter den og alt annet unødvendig som bare er til for å gjøre folk glade. Men dette er før han får et sterkt møte med fortiden, nåtiden og fremtiden.

I fortiden møter vi søsterens hans Fannie (Fan) som døde ung. Fan var den eneste i familien Scrooge hadde et nært forhold til.
Sønnen til Fan, Fred er Scrooge sin eneste gjenlevende slektning. For Fred og hans kone, Clara, er julen fryd og glede. Hvert år prøver Fred forgjeves å invitere Scrooge på julemiddag. Han syns litt synd på sin onkel som er så ensom med all sin rikdom og bitterhet.

I rollene som Scrooge:


Yngve Seterås
Yngve har medvirket i en rekke prosjekter både på scener i bergen og i radio og TV. Eksempler på hva han har vært med på er Vildanden(DNS 2004) Pippi Langstrømpe (DNS 2004), Dyrene i Hakkebakkeskogen (DNS 2010) ,»Brenningmysteriet – to levande og to døde» i (Sogn og Fjordane Teater 2011), Hoffreporter i Se og Hør-filmen: «En helt vanlig dag på jobben» 2010, Hotel Cæsar (2008).

Per Øyvind Skjærvold Johansen (som Scrooge i ungdommen)
Som tolvåring entret Per Øyvind scenen for første gang. Den gangen var det på en skoleavslutning. Han har studert Drama og Teater/kunst på Sunnmøre og spilt forestilling tilknyttet det. Han har stor interesse for scenografi og estitikk på teaterscenen. Dersom noen har sett Egners Laboratorium som spilles på Fyllingsdalen Teater for barnehager, så er det Per Øyvind som har laget hjernen. Ellers har han hatt scenografi på Annie som har turnert i Bergensområdet. Vi møter forøvrig også samboeren til Per Øyvind, Maren, i rollen som Mrs Fezzywig.
Emil Kristoffer Rosvold (8år) (som Scrooge i barndommen)
Emil begynte hos oss på teaterskole nå høsten 2012 og dette er første forestillingen han er med i. Teatersjefen vår, Jørn Kvist, har nært vennskap til sin kusine. Emil er sønnen til denne kusinen, så vi kan nok forstå at dette har hatt betydning for at Emil begynte på teateret. Emil har medvirket i reklame for Reflex og King Oscar. Ellers trener han takewondoo og fotball.

I rollen som Fanny:

Sara Øvrebø Jacobsen (10 år) 
Sara startet ved teateret i 2011. Hun har  før vært med i Snehvit, Ronja Røverdatter og Hakkebakkeskogen. I Hakkebakkeskogen møtte vi henne som musebarn og etterhvert som Brumlemann. Sara har også erfaing med sang. Hun har deltatt på «Scenen er din» og hun synger med Malin Reitan på barnemessen. Mathilde og Sara er søstre og døtre av Lene Jacobsen som er styremedlem, kostymedesigner og pådriver ved teateret.

I rollen som Fred:

Alexander Berg Peschina
Alex hadde sitt første møte med Fyllingsdalen Teater sin scene i 2003 i musikalen “Grease” 2003. Alex er en av veteranene ved teateret og kan det meste om lyd og lys. På scenen møtte vi ham forrige gang som Borka i Ronja Røverdatter tidligere i år. I Hakkebakkeskogen hadde han oppsett av lyd og lys.
Jørn Kvist
Jørn er teatersjefen vår og hans første møte med Fyllingsdalen Teater var gjennom en audition til Pippi Langstrømpe der han endte opp med å spille en av politimennene. Han har hatt de fleste oppgaver som kulissebygging, lyssetting, vaktmester og skuespiller. Han har studert produksjonsledelse ved «Nordisk Institutt for scene og studio». Utenom alt det han har gjort hos oss, har han satt opp «Jesus Christ Superstar» i Grieghallen (2004) , han har satt opp «Jul i Blåfjell» og hatt kontrakt med NRK.

I rollen som Klara:

Stine Marie Torsvik (17 år)
Stine sin første opptreden som skuespiller var i 7.klasse og har sunget i kor fra 1.klasse. Hun startet ved teaterskolen vår i høst og «En julefortelling» er første opptreden på vår scene. Hun har medvirket flere år i «Putti Plutti Pott» og har spilt i alle revyer som har blitt satt opp på hennes skole. Før hadde hun fotball som hovedinteresse, men også dans og korps. Nå har hun lagt fotballskoene på hyllen og bruker det meste av fritiden på teater hos oss.
Kaja Kleppe Johannesen (13 år)
Kaja går ved teaterskolen hos oss og «En Julefortelling» er første gang hun står på vår Scene. Hun har før vært med i skoleforestilling og det har tydeligvis gitt mersmak, for når det ble innvitert til audition var det en selvfølge å gå.