Cirkus


Av: Cecilie Mikkelsen Knapskog (etter samtaler med Jasmine Rasmussen Smørdal)

PinocchioSirkusNår Fyllingsdalen teater setter opp Pinocchio blir det ikke bare teater. I Pinocchio har vi i tillegg cirkus. Og det er ikke hvilket som helst cirkus og hvilken som helst instruktør. Koreografen i Pinocchio er ingen ringere enn Jasmine Rasmussen Smørdal som er en ekte cirkusprinsesse.

PinocchioSirkusSjongleringJasmine er født og oppvokst på Cirkus Agora. Fra hun var liten turnerte hun rundt i hele Norge seks måneder i året. Jasmine gikk i sin fars, cirkusdirektør Jan-Kjetil Smørdals, fotspor og ble linedanser med imponerende kunster to meter over bakken. All erfaring fra sirkuslivet tar hun nå med seg i denne oppsetningen. Hun vet hva som fenger publikum og imponerer.

Med seg i cirkusscenen har hun også elever fra cirkusskolen som hun driver sammen med søsteren sin Jeanette Rasmussen Smørdal. Elevene har blant annet øvd på sjonglering og akrobatikk i flere år og er imponerende flinke. Også barna fra teaterskolen er med og har fått en unik innvielse i cirkusets verden. Her sjongleres det med baller, ringer, tallerkener snurrer, her danses og trylles det. Ja, for cirkuset i Pinocchio har en tryllekunstner også. Høyt oppunder taket foregår luftakrobatikk. Med imponerende eleganse turnes det uten sikkerhetsline så det går et sukk gjennom de som ser på. Wow! På Fyllingsdalen teater spiller man ikke cirkusforestilling, man HAR en cirkusforestilling.

Det er ikke hver gang man også får med seg en cirkusforestilling når man går på teater!