Gledelig gjensyn med Hakkebakkeskogen 2


Klatremus og Mikkel er Ole Jakob sine favoritter.

Klatremus og Mikkel er Ole Jakob sine favoritter.

Av: Cecilie Mikkelsen Knapskog (etter samtaler med Marit Linga)

Publikumssuksessen Hakkebakkeskogen gikk for fulle saler i høst. Fyllingsdalen teater setter igjen opp Egners stykke 11. – 28. april til glede for alle som ikke fikk sett det i høst og til glede for alle som ønsker å se det igjen.

Ole Jakob (4,5år) fra Strandebarm er nok en av de som gleder seg aller mest. Han har allerede tatt turen til Fyllingsdalen teater to ganger for å oppleve Hakkebakkeskogen og skal snart ta turen for tredje gang. At det tar to timer å kjøre hver vei stopper ikke familien

«Vi koste oss slik begge gangene i høst at vi kunne ikke dy oss. Vi måtte bare kjøpe billetter en gang til!» sier mamma, Marit Linga.

Første gang Ole Jakob dro til Fyllingsdalen teater for å se Hakkebakkeskogen hadde han ikke vært på teater før. Mamma var dermed spent på hvordan han ville like teater og hvordan opplevelsen ville bli. Det ble litt av en opplevelse: «Ole Jakob satt klistret helt framme på stolen gjennom hele forestillingen» forteller Marit, «og han ville ikke gå hjem da stykket var over».

Så godt likte familien forestillingen at de synes at pappa også måtte få være med å dele teatermagien med Ole Jakob. Noen uker etter første tur til Fyllingsdalen teater satte derfor de tre seg i bilen igjen og kjørte ens ærend den lange veien til teateret for andre gang. Opplevelsen ble ikke noe dårligere andre gangen og Ole Jakob satt igjen med store, tindrende øyne.

Ole Jakob sin favorittscene er når Klatremus sitter i treet og lurer reven. Han kan historien godt fra før og det var dermed ekstra spennende å bli en del av fortellingen. Handlingen foregår ikke bare på scenen, men også oppe langs benkeradene. «Det var som å være i Hakkebakkeskogen!» forteller Marit. «Det er veldig kjekt at store og små skuespillere spiller i lag. De er kjempeflinke alle sammen».  Forestillingen passer for alle; både små og store og Marit nøler ikke med å anbefale den til andre.

Nærhet til skuespillerne er noe Marit vil trekke spesielt frem. «Ikke bare føler man at man sitter midt i handlingen, men Ole Jakob gjorde store øyne i pausen da selveste bamsemor stod i kiosken!» Det var også stor stas og en flott bonus å få hilse på og ta bildet sammen med dyrene etterpå. Ole Jakob fikk også en fin t-skjorte med Klatremus og Reven. Dette er gode minner å ha med seg hjem og titte på. Det var stort for Ole Jakob å få hilse på og ta bildet sammen med heltene sine.

Etter at han så Hakkebakkeskogen fikk Ole Jakob Klatremus-kostyme for å feire bamsens fødselsdag da Hakkebakkeskogen var tema i barnehagen nå i vinter. Den lille skuespilleren spiller klatremus så ofte som han kan.

Første helgen stykket settes opp igjen nå i vår setter familien seg i bilen igjen.

«Når vi nå skal se Hakkebakkeskogen igjen, gleder jeg meg ekstra fordi jeg vet hvor kjekt det er !!!» avslutter Marit Linga.


2 tanker om “Gledelig gjensyn med Hakkebakkeskogen

  • Marit Linga

    Tusen takk for fantastisk god mottakelse på teateret i dag! Ole Jakob stor kosa seg, no ligg han å søv med musesminken, som klatremus var så snill å teikna på han, og drøymer om Mikkel rev! Denne dagen kjem han til å hugse lenge, tusen takk !

    • Bjørnar Torvik

      Vi syntes det var veldig hyggelig å ta litt ekstra imot vår lille fan fra Strandebarm. Håper dere sitter igjen med mange gode minner fra Bergensturen.

Det er stengt for kommentarer.