Hvem er vi egentlig?


 

I en så stor produksjon som Ronja Røverdatter trenger man én ting mer enn noe annet. FOLK. Det er nemlig utrolig mye som må gjøres! Heldigvis har vi blitt en fin gjeng som fungerer kjempefint sammen og alle tar i et tak.

Siden dere lesere sikkert er veldig interesserte i hvem alle vi er, tenkte jeg at jeg skulle skrive en kort introduksjon om noen av nøkkelpersonene innad i produksjonen.

La meg begynne med mannen som står i sentrum for alt -nemlig vår kjære regissør JASON MORE.
Jason er verdens søteste engelskmann og har ikke et ondskapsfullt bein i kroppen. Han har en laaaang merittliste (blandt annet som Benjamin i Llod Webbers «Joseph and the amazing technincolor dreamcoat» i London) og vi er utrolig stolte over at vi har han med på laget vårt.
Han har en helt fantastisk energi og når han regisserer bruker han HELE kroppen til å illustrere hva han mener.  Han er alltid åpen for innspill og idéer fra oss andre og det er knall å jobbe med ham.

Siden han tross alt er engelsk er han er veldig glad i te og kjeks og har et sjeldent talent for rydding og sortering -noe som har kommet godt med i oppryddningsprosessen på huset.
Famous qoutes: «Don’t feed the drama!» «Oh no, they’re going to ruin my WORK! MY WOOOHOHOOORK!!» «EEEEEEExcatly!!» «Stupid ass-santas!» «Ok, at first you SCREAM (Jason screams) and then you stop, look at him and then the both of you scream! (Jason scrams again -only louder) The audience will LOVE it!»
«God, now I really need a cup of tea.»

Jørn Kvist

Kvistegutten vår er er en energibombe av de sjeldne og får de utroligste ting til å skje. I denne oppsettningen fungerer han som produsent sammen med Lene Øvrebø Jacobsen og Per Magne Kristiansen.  I tillegg har han ansvaret for den omfattende scenografien i forestillingen. Den har han jobbet med døgnet rundt den siste tiden og jeg lover dere folkens -den er AWESOME!
Jørn har TONNEVIS med gutteaktig sjarm og vet hvordan han skal bruke den. Han kan sjarmere selv en stein i senk, noe han vet å utnytte 😉
Famous qoutes: «HVAAAAAAAAAH??!!!!» «Svarer du mej????!!?!?!?!??!» «Eeeeeexaxctly!!»

Lene Øvrebø Jacobsen

Lene er så og si født og oppvokst i teateret og har kontroll på det meste. Som Toves niese og guddatter får hun en naturlig autoritet med én gang hun er innenfor teaterets dører og hun holder Jørn og Per Magne i ørene når det trengs. Ved siden av å være pådriver  for at den tidligere så røde salen vår nå har blitt LILLA har hun også ansvaret for kostymene i produksjonen. Hun jobber steinhardt og passer godt på oss alle sammen.
Tove hadde vært utrolig stolt av deg, Lenemor 🙂
Famous quotes: «The theatre is closed!!!! The theatre is closed!» «ØY! Lilla er en fin farge! BELIT DEG!» «Noen som vil ha en nosejob?» «No ska eg hem og lage regnbuemuffins! Ser dåkkar i måren!»

Per Magne Kristiansen

Per Magne er ingen ringere enn min kjære far og har vært en del av Fyllingsdalen Teater like lenge som meg (1999 med andre ord) og har med sin juridiske bakgrunn hjulpet både teateret og vår kjære Tove flere ganger. Per Magne er PR-ansvarlig for teateret og jobber intenst for at alt ved teateret skal være på stell.
Alle som kjenner ham vet at han har en liten skuespiller i magen og han har faktisk stått på scenen vår ved et par anledninger…. 🙂
Famous qoutes: «HVAAAAH EEEER DET DERE DRIIIIIVER MED!?» «Svarer du meg??!?!?!?» «Altså, eg likar jo ikkje å kjefte å sånn då, men….» «Eg skal ta manus med til deg imorgen, Sturle! Det lovar eg.» «Nei, huff -Frøydis kommer jo til å drepe meg…..»

Sturle Bjordal

Sturle har vært aktiv på Fyllingsdalen Teater siden han var 8 år gammel. Nå er han 23, so you guys do the math. Han har spilt utallige roller på huset og skal nå spille min far, (noe vi begge synes er veldig morsomt ettersom jeg er 3 måneder eldre enn ham) selveste MATTIS, den mektigste røverhøvdingen i alle berg og skoger. Strule er et realt arbeidsjern og har en uvurderlig betydning for teateret. I fjor spilte han også i suksessforestillingen «Et bedre sted» av Stig Amdam på Den Nationale Scene hvor han fikk strålende kritikker for sin tolkning av kjuagutten Knut.
Famous quotes: «Nei, altså JEEEEEJ…» «Du ser meg aaaalri uten Brum og aaaalri Brum uten meg!» «Jeg kan viiiiiise deg veeeei» «It was the Vikings, you know….» «Per Magne, har du manus med til meg idag?»

Mats Danger Johannesen/Strenge Mats/Spiderman

Mats er en tidig kar som ved siden av å jobbe på spreng i teateret også går siste året på dramalinjen i Fyllingsdalen. Han har mye ansvar på huset nå og fungerer som både regiassistent og inspisient. Sistnevnte ansvar har gitt ham det smigrende kallenavnet «Strenge Mats». For Mats er til vanlig verdens skjønneste fyr men hvis du ikke gjør jobben din og kommer når du skal får du grei beskjed om kor David kjøpte ølet!
Jeg tror også at denne gutten må være i slekt med Peter Parker (Spiderman) for han klatrer som en edderkopp oppi scenetaket for å innstallere lyskastere.
Famous qoutes: «Lykke, no har eg et stort problem vi må snakke om.  Eg føler et intenst behov for å læske strupen med noe brunt og flytende. Med andre ord; HENT KAFFI!» » Her æææær vi, her ææææær vi, goddi goddi goddi goddi goddi RAM SAM SAM!» «Ka, tror dokkar vi menn  har et sånt møte en gang i måneden kor vi avtalar kordan vi skal håndtere dokkar kvinnfolk!?»

Alexander Berg Peschina

Alex eller «Pesch» som han også kan kalles befant seg på audition til musikalen «Grease» en gang i 2003 og resten er historie. Han ble fastinventar ved teateret og lagt mye innsats ned i huset -bokstavelig talt. Alex kan nemlig det meste om lyd, lys og strøm og svinger seg som en trapesartist oppe i taket for at alt skal være perfekt. I Ronja Røverdatter skal han spille Mattis’ erkefiende og nemesis BORKA.
Famous qoutes: «Nei, ka ho’n?!» «Har De nytet alkohoooooooooool?» «Selma! Man bitar ikkje i håræ til folk!!»

Bjørn Andreas Grønner

Bjørn Grønner (bedre kjent som Bamsemums) valset inn på Fyllingsdalen Teater som sivilarbeider en vakker dag i 2003 og kom seg aldri ut igjen. I Ronja Røverdatter skal han spille røveren Vesle Klippen, noe han gleder seg veldig til ettersom han for én gangs skyld ikke skal spille konge. Konger er nemlig Bjørn’s spesialitet. Ved siden av å være skådis er Bamsemumsen nesten ferdigutdannet jurist og han synger i kor på fritiden. Han har et hinsides energi nivå og har alltid en vittig kommentar på lager og den kommer uansett om man vil høre den eller ikke.
Famous qoutes: «Moses supposes his toeses are Roses, But Moses supposes Erroneously, Moses he knowses his toeses aren’t roses, As Moses supposes his toeses to be!» «Oooooorkaaaaaaaan!!!!»

Marianne Hole

Marianne, eller Marianne Heks som hun kalles blant venner har spilt ved teateret i flere år skal nå spille Lovis i Ronja Røverdatter.  Kallenavnet kunne egentlig ikke vært mer feil for Marianne er ALT annet enn en heks. Hun har bare spilt Heksen i «Reisen til Julestjernen» litt for mange ganger.
Marianne er en utrolig fin dame som bringer masse god energi med seg hvor enn hun går.
Hun har også spilt i «Kaptein Knurr» i Gamle Bergen og i «Mysteriet i Pepperkakebyen» samt fungert som Apen i knallsuksessen «Vennebyen».
Famous qoutes: «Du får dele med MEG Greve!» «Ja….vel Greve, du og jeg har en datter, omtrent på samme alder som Prinsesse Gultopp» «Guh, slutt å vere så god -eg begynnar å grine av dette her!»

Sander Helmers Olsen

Sander, eller «Lillebror» begynte på Fyllingsdalen Teater allerede som 4 åring i «Ole Brum» i 2002 hvor han spilte Kengubarnet Ru og sjarmerte alle i senk.  Etter debuten var denne unge spirrevippen fast inventar på scenen i Fyllingsdalen og han har hatt mange store oppgaver gjennom årene både hos oss, på Den Nationale Scene og på Forum Scene.
Gutten har en nydelig sangstemme og er et ungt og lovende talent vi kommer til å se mye til i kulturlivet de kommende årene. I Ronja Røverdatter skal han spille rollen som Birk Borkasønn.
Famous qoutes: «Du Stein? Du Stein? Duuuu Steeeeein?» «Jason? Jason? Jaaaaaaasooon?» «She’s so hiiiiiiiiigh, high above me, she’s so lovely!»

Lene Friksen Langballe

Søte Lene har som Sander nærmest vokst opp på scenen og har vært på teateret i Fyllingsdalen i mange år allerede. Hun har spilt alt fra Sonja i «Reisen til Julestjernen» til Dvergen Prosit i «Snehvit» og nå skal hun kle seg i manneklær nok en gang som røveren Knuten. Ved siden av den rollen skal hun også fungere som en understudy for meg som Ronja og hun gjør en kjempejobb som sufflør og oversetter for Jason under prøvene. Lene har også vært med i flere oppsettninger på Forum Scene -blandt annet som Penny i «Hairspray».
Famous qoutes: «INGEN messer med håret til en jente!!» «Ok, da kan du ha Taylor i ukedagene og Nathan i helgen også bytter vi, ok?»

Ketil Jacobsen

Ketil er mannen til Lene Øvrebø Jacobsen og teaterets alt-mulig-mann. Det er virkelig ikke en ting den mannen ikke kan ordne. Han har gjort alt fra å male vegger til å rive dem ned, røske opp gulvet for å legge et nytt et, snekre røverbord, sparkle tak og dette er bare begynnelsen. Kjetil jobber som en hest og vi hadde ikke kommet så langt i prosessen om det ikke hadde vært for ham.
Kort sagt -«Byggmester Ketil -KAN DET FIKSES? Byggmester Ketil -KLART DET KAN!»
Famous qoutes: «You say it -I fix it!»

Raymond Corrado Knutsen

Raymond er «førstereis» på Fyllingsdalen Teater men har med sitt gode humør allerede glidd så godt inn i miljøet at det kjennes som om han alltid har vært der. Mannen har sin skuespillerutdannelse fra høyskolen i Volda og kan alt fra å arrangere musikken til forestillingen til å lære Sander hvordan han skal falle ned i helvetesgapet.
I Ronja Røverdatter skal han spille Skalle Per og selv om han bare er 26 år og særdeles spretten av natur, er vi sikre på at vi skal klare å forvandle ham til en nusselig gammel gubbe med glattpolert skalle og masse sminke.
Famous qoutes: «I’m from New Jersy man -real mafioso stuff…» «Jeg er allergisk mot knuste biller.» «Det var mørkt, det var kaldt -det var smør overalt!» «Is the old bugger goin’ to be in this one?»

Jostein Patrick Steindal

Jostein (eller Patrick som Jason kaller ham grunnet store vanskeligheter med å uttale JO-ST-E-IIIN på engelsk) er en nesten 2 meter høy fyr som er en av de fineste fyrene jeg vet om i hele verden. Han debuterer også på scenen vår i rollen som den stammende røveren Jutis men har vært innom teateret mange ganger for å se forestillinger som undertegnede var med i. Han har tidligere vært aktig i Haugatun Teatergruppe og Loddefjord Musikalfabrikk.
Når jeg spurte om han kunne tenke seg å være med i Ronja Røverdatter var han på lag med en gang. LOVE YOU, Ginger Jesus 😉
Famous qoutes: «Ok, so basically he’s just high all the time? I can do that….»

Karin Aspenes:

Karin gjør sin debut hos oss i Ronja Røverdatter men røverhistorier og middelalderen er ikke nytt for henne. Hun har mye erfaring med rollespill og har vært til god hjelp for oss når det gjelder å finne frem til de rette kostymene. I Ronja Røverdatter skal hun spille rollen som Fjosok.

Torgils Rønhovde

I Ronja Røverdatter for Torgils virkelig vist hva han er god for rent fysisk -han skal nemlig spille Mattisrøveren STERKAS -som også har sine myke sider. Torgils har tidligere spilt i Tobias i «Kardemomme by» og ble en publikumsfavoritt som det tørrvittige speilet til den onde dronningen i «Snehvit».

Silje Bjordal

Silje Bjordal er en del av teaterets sjel og har betydd ufattelig mye for huset og alle som har vært innom der de siste 12 årene.
I denne forestillingen står hun ikke på scenen men hun har gjort en stor innsats i forberdelsene både med kostymer, rekvisitter og masker.
Famous qoutes: «Eg må på do (Henriette: Då e vi to) Begge: Å må på do det e jo gruuusomt -og etterpå så skal vi se på Notting hiiiiill og etter det ta en buss tiiiill for å komme hjem, for å gå på do -BEGGE TO!!!»

Calu:

Calu er vår meget talentfulle fløytist som skal stå for musikkinnslagene i forestillingen.

Lykke Kristine Moen

Jada, dere -dette er altså da meg.  Jeg heter Lykke og jeg skal spille Ronja. HURRA!! Tralalaa!

Jeg er 24 år og er utdannet ved Bårdar akademiet i Oslo. Jeg har tidligere jobbet ved Den Nationale Scene, Dyreparken og Sogn og Fjordane Teater men jeg synes det er helt fantastisk å få komme hjem igjen til Fyllingsdalen -det er her jeg har røttene mine.

Ronja Røverdatter blir et løft for huset og jeg har veldig tro på at dette er begynnelsen på noe STORT!!  Ved siden av alle oss dere har lest om nå skal alle barna på teaterskolen være med i forestillingen som Rompenisser, Grådverger etc. Tilsammen utgjør de en gjeng på over 50 stykker!!!!

Ellers har vi en helt FANTASTISK frivillig stab som jobber med det tekniske på huset -det være seg både kulissene, rørsystemet og lednignssystemet. TUSEN TAKK til dere alle sammen -uten dere hadde ingenting gått rundt!! Thomas, Vidar, Harald -dere vet selv hvem dere er. Vi bøyer oss i støvet for dere.

Som skrevet -dette er starten på noe STORT! Følg med oss videre inn i dette vidunderlige eventyret!!!

Vårskrik fra Ronja <3