Vi holder IKKE hviledagen hellig i Dal’n!


I dag er det søndag og for de aller fleste betyr det avslapping og kos. Det gjør det forsåvidt for oss i Ronja Røvedatter også, men på dagens prøve hadde vi det så utrolig moro at det egentlig ikke plaget oss i det hele tatt!

Dagen startet med at undertegnede kom for sent grunnet bilproblemer. (Det er helt sant! DUMME vindusviskere og DUMME FROST!) I teateret er det virkelig FY FY å komme for sent men jeg slapp heldigvis unna uten for mye pes -hvis du ser bort fra en kommentar fra unge lovende Grønner selvsagt 😉

Deretter gikk det i sangprøver og da særlig i «Den Store Vaskesangen» som Lovis og røverne synger i 1 akt.
De av dere som har lest boken eller sett filmen «Ronja Røverdatter» husker nok scenen hvor Lovis hiver alle røverne ut og tvinger dem til å vaske seg i den kalde snøen. Vi har dessverre ikke noen snø å hive røverene våre i, men jeg kan love dere at de får vasket seg ganske godt likevel! Til og med stakkars Skalle Per må til pers!
Man legger seg ikke ut med Lovis….bare så det er sagt! (Eller skrevet, sånn rent bokstavelig)

Mens Jason og røverne holdt på med dette jobbet Sander (Birk) og jeg med alle dialogene våre. Jeg synes vi har kommet ganske langt med karakterene våre nå og gleder meg ekstremt til vi skal begynne å jobbe i kulissene for alvor!!

En viktig del i teateret vårt er det sosiale samværet. Og som jeg har skrevet flere ganger så har vi blitt en utrolig fin gjeng -jeg har det så gøy på jobb atte HJÆLP!
Og siden det tross alt var søndag bestemte vi oss for å kjøre bort på Mækken (McDonalds) og kjøpe cheeseburgere til alle sammen.  Til vår store skuffelse innså vi at Mækken var stengt -enkelte av oss (STURLE) ble så skuffet at jeg tok en sjefsavgjørelse og bestemte at vi heller skulle dra opp til Venezia Pizzeria som ligger like ved og heller kjøpe pizza til hele gjengen 🙂 Vi hadde en ekstremt koselig pause med andre ord 😉

Deretter fortsatte vi prøven og begynte med den store kampscenen mellom Mattis og Borka. Jason hoppet rundt og nærmest «koreograferte» hvordan Sturle og Alex skulle ta i hverandre og vi andre sto rundt og lo. Hvorfor skjønner dere når dere ser bildebevisene!!!!
Kl1630 sa vi takk for idag til røverne og Jason, Sander, Calu og jeg satt oss ned og jobbet med sangene våre. Alt fra rytme til toneart skal avtales og forberedes og etter dagens økt er jeg rimelig sikker på at resultatet kommer til å bli kjempefint!

Når vi var ferdige med syngingen var dagen over for oss alle og etter å ha kjørt Jason til hotellet sitt i byen dro jeg hjem for å nyte resten av «hviledagen» min. Imorgen skal jeg hente plakater og lignende på A7 Print på Storetveit og i Toves ånd kjøre rundt med sirkulærer (skoletilbud) til skoler og barnehager i hele Fyllingsdalen. Håper alle jeg møter er hyggelige med meg! Wish me luck!
Her er noen  bilder fra dagens prøve -se og LE!

Vårskrik fra Ronja <3