Katitzi prøvene er for lengst igang


FraKatitziPrøve

Broren til Katitzi er skadet etter å ha blit banket opp av en mobb.

«Katitzi» er en storsatsing for Fyllingsdalen Teater. Vi har aldri gjort noe lignende før; Å sette opp et stykke som er uprøvd i Norge og som retter seg spesielt mot voksne og barn over 8. Jeg ble invitert til en av prøvene for å ta bilder og jeg kan rapportere at dette stykket er noe for seg selv. Helge Jordal i rollen som Pappa Taikon, far til Katitzi som spilles av Lykke Kristine Moen.

Kalle og Helge i diskusjon om en scene.

Karl Erik Solgård og Helge Jordal i diskusjon om en scene.

Det er med en viss fasinasjon jeg får et innblikk i hvordan samspillet mellom skuespillerene og regissør Karl Erik Solgård former den sårheten, dramatikken og spenningen som stykket krever. Jeg knipser mens Karl Erik loser skuespillerne gjennom den samme scenen på nytt og på nytt. Det er en viktig scene som krever mye arbeid. Det er ett av vendepunktene i historien: Når drømmer blir knust på grunn av fordommer mot en folkegruppe.

Det knallaktuelle stykket reiser debatten om fremmedfrykt generelt og romfolk problematikken spesielt. Hva gjør det med et uskyldig barn, å bli satt i bås og bli frarøvet selvfølgeligheter som trygghet og skolegang? Reiser sigøynerene fra sted til sted – eller jages de fra sted til sted?

Katitzi har premiere 10. Oktober og spilles til 7. November

Les mer om stykket her

[dmalbum path=»/wp-content/uploads/dm-albums/Katitzi prver/»/]