Å gjøre en terningkast 5 forestilling enda bedre 3


Kent Ove Eide

Kent Ove Eide spiller
Ebeneser Scrooge i år

I fjor spilte vi forestillingen til terningkast 5 i BA. Oppgaven i år er å gjøre forestillingen enda bedre. I fjor var det regissør Jason More som tok seg av både ny regi, koreografi og sang. Jørn Kvist, som nå har regi, kan støtte seg på regi fra ifjor. I tillegg har han hjelp fra Jasmine Smørdal på koreografi og Even Johannessen på sang. Det øves og terpes på hver enkelt scene, ofte fra tre perspektiv: Regi, koreografi og sang.

Vi har et bra utgangspunkt for å lage en enda bedre «Julefortelling» enn terningkast-5-forestillingen fra ifjor.

Torsdag var det «Cratchit scenen» som hade regi-fokus. Scenen handler om den fattige fammilien Cratchit som skal feire jul. Alle gleder seg til julemiddagen som nok er altfor liten for en fammilie på 5. Lille Tim blir så glad når han ser den lille gåsen og alle omfavner denne julen som kanskje er den siste julen med dødssyke lille Tim. Her er det mange følelser som skal formidles. Scenen er viktig for å vise kontrasten mellom en hjertevarm, fattig fammilie og en rike, griske, hjerteråe Scrooge. Regissør Jørn Kvist gir seg ikke før alle detaljene er på plass.

Familien Cratchit fra fjorårets forestilling

Familien Cratchit fra fjorårets forestilling

Søndag var det «Fezzywig»-scenen som hadde koreografiprøve. Den handler om den årlige julefesten på fabrikken til mr. Fezziwig. Dette er første arbeidsplassen til Ebeneser Scrooge.Koreograf Jasmine Smørdal terper på detaljene. Her står glede, musikk og dans i sentrum og derfor er koregrafien viktig. Jeg skal også være med i denne scenen og sliter fælt med å stokke beina i den friske dansen.

Daglig er det nye prøver på det lille teateret. Hver prøve tar for seg deler av stykket og bit for bit faller ting på plass. Allerede over helgen begynner vi med daglige gjennomganger. Vi er i rute og 22. november bør alt være klart for å få hordalendinger i riktig stemning før jul.

 


3 tanker om “Å gjøre en terningkast 5 forestilling enda bedre

Det er stengt for kommentarer.