Annie 90 år i år


Annie90årHjemmeside

Annie er bare 11år, men det har hun vært i 90 år. Annie var opprinnelig en amerikansk tegneserie, skapt av tegneren Harold Gray. Den første utgaven var i august 1924 og allerede i publikasjonen måneden etter møter Annie den snille millionæren Warbucs. Etter gode amerikanske idealer kom Warbucs fra fattige kår og arbeidet opp sin egen rikdom. Tegneserien ble utgitt som egen publikasjon helt frem til 1974. Som avisstripe holdt den det gående helt frem til 2010 før den ble avsluttet. Da var det fortsatt nesten 20 aviser som hadde Annie som sin daglige stripe.

Vi har mye tradisjon og historie i ryggen når vi presenterer musikalen Annie. Vi er godt i rute med prøvene og det er et flott knippe med skuespillere som nå ledes av regissøren vår, Lykke Kristine Moen.

Den første utgivelsen

Den første utgivelsen
(klikk for å se større)

Det typiske plottet i tegneseriene var enten at tyver var ute etter pengene til Warbucks eller at kidnappere tar Annie for å drive pengeutpressing mot Warbucs. Ofte ble Annie fraskilt fra sin pappa Warbucks måneder i strekk. Da levde hun på gaten igjen og spredde glede blandt alle de som slet i depresjonenstiden.

Tegneserien har vært opphav til en rekke produksjoner. Mest kjent er kanskje musikalen fra 1977, som vi håper du kommer og ser hos oss. I tillegg har det blitt laget en rekke filmer og et radiohørespill som gikk i hele 13 år.

 

 

Vi spiller Annie-musikalen hver torsdag, fredag og lørdag fra 27. februar til 13. april.
Du kan lese mer om stykket her.
Billettene kjøper du på Billettluka.no.

Bilder fra prøvene:

[dmalbum path=»/wp-content/uploads/dm-albums/Annie prver/»/]

httpv://www.youtube.com/watch?v=xePpDRSlnFI