Fra Cirkus Agora til Fyllingsdalen


Cirkus Agora anno 1995

Cirkus Agora anno 1995

Jeanett

Jeanett og Jan Kjetil.
(Klikk for større)

Fyllingsdalen Teater er stolt over sin eksotiske cirkusskole. Lærerene er fra noe så sjeldent som en vassekte cirkusfamilie; Oppvokst med flere måneder cirkusturné hvert eneste år, fra de var født til de ble voksne.

Jeanette_GeitNoen husker kanskje Jan Kjetil Smørdal som øvde seg opp til å balansere på slakk line mellom utedoen og epletreet hjemme på gården i Nordfjordeid? Så kom det cirkus til Nordfjordeid og Jan Kjetil ble med. Han ble etterhvert kjent for sitt nummer med balanse på slakk line og opptrådte rundt om i hele verden. Etterhvert ble han cirkusdirektør i sitt eget cirkus: Cirkus Agora.

Han, konen, sønnen og to døtre turnerte rundt i hele norge med sitt Cirkus Agora fra 1989 til 2009 hele sommerhalvåret. Konen, Janicke, hadde økonomiansvar og var assistent i manesjen.

Døtrene Jeanett og Jasmine opptrådte også. Jeanette var bare 4 år da hun hadde eget nummer; Da åpnet hun forestillingen, vinkende fra en hestevogn. Vognen ble dratt av hennes første ponny. Hun spesialiserte seg på dressering av dyr; Hest, ponny og geiter. Hun var faktisk den første i norge som drev med dressering av geiter. Jasmine ble født etter at Cirkus Agora var etablert og entret manesjen første gang bare en dag gammel(!) . Tidlig begynte Jasmine å interessere seg for line som faren. Allerede som femåring hadde hun et eget nummer med balanse på stram line. Jasmine har holdt talentet vedlike og opptrer den dag i dag med balanse nummer. Også broren, Julian, entret manesjen i ung alder, primært som medkonferansier.

Dersom du er interessert i akrobatikk, klovnerier eller sjonglering, så er kanskje cirkusskolen noe for deg?

Jasmin (7) på steam line (Klikk for større)

Jasmin (7) på steam line
(Klikk for større)

Jasmine

Jasmine

Teatersjefen vår, Jørn Kvist, forelsket seg i Jeanette og dermed ble han også med å turnere med Cirkus Agora de siste 4 sesongene de var på hjul. Jasmine og Jeanette driver nå cirkusskolen vår og det hersker vel liten tvil om at de vet hva de gjør. I hvert semester lærer elevene en rekke cirkusøvelser som luftakrobatikk, balanse/line , sjonglering, akrobatikk og klovnerier. Hvert semester avsluttes med en flott forestilling i Fyllingsdalen Teater. Elevene har også opptrådt i andre sammenhenger som da de hadde innslag under barnas festspillprogram i 2012. I 2013 var flere av elevene med i ensemblet da vi satte opp stykket Pinocchio.

Mulighetene er mange på det lille teateret som oppfyller de store drømmene.

Vintersemesteret ved cirkusskolen starter 29. januar. Nedre aldersgrense er 5 år og tilbudet er også for voksne. Det er enda ledige plasser, påmelding skjer på epost sirkusskole@fyllingsdalenteater.no og husk å få med fullt navn, alder og telefonnummer. Du kan lese mer om Cirkusskolen og priser her

Bilder fra cirkusskolens avslutningsforestilling:[dmalbum path=»/wp-content/uploads/dm-albums/Bilder fra Cirkusskolen/»/]