Tar med seg kunnskapen hjem


RaymondUSAFBTeaterskolerektoren vår, Raymond Corrado Knutsen, ble i høst akseptert som elev ved det prestisjetunge masterstudiet ved Actors Studio Drama School i New York. Skolen er av «The Hollywood Reporter» blitt rangert som en av de 25 mest betydningsfulle dramaskoler. Her er Raymond i godt selskap, siden skolen har fostret stjerner som: Marlon Brando, Robert De Niro, Paul Newman, Dustin Hoffman og Jack Nicholson.

I høst sa han at han skulle komme tilbake med all kunnskapen og bygge videre for å gjøre teaterskolen enda bedre. Allerede nå, etter halvannet semester, har han hodet fullt av nye erfaringer, ny kunnskap, nye verktøy og nye filosofier. Det sies at alt er større i USA. Det har Raymond også erfart: Kravene som stilles i New York er større og sjansene er færre. Menneskene er annerledes, alt går i svimlende hastighet og økonomien er trang for mange; det er en by med veldig, veldig tykk hud. Raymond sier det er lett å føle seg overveldet eller hjelpeløs for det er store kontraster mellom den trygge og varme tilværelsen på Pace University og den harde og nådeløse bransjen utenfor.

Trass i at skuespillerbransjen kan være hard og nådeløs, gleder Raymond seg over å ta del i dette. Han mener han passer rett inn i galskapen. Hver eneste dag blir han utfordret både som entreprenør, skuespiller, akademiker og som menneske. Han prøver og feiler (mest feiler, innrømmer han) mens han spisser kunnskapen han har fra før; Går dypere inn i faget og destillerer. Det er viktig å feile nå mens han har anledning til å feile trygt slik at det er mindre sannsynlighet for at han feiler når det gjelder som mest. «Det er tross alt grunnen til at jeg går i lære hos disse fantastiske menneskene», sier han. «Det føles som om jeg ikke har gjort annet siden jeg kom hit; destillert, plukket bort, skjerpet, lært å ta sterkere valg». Raymond står ved sine ord fra i høst: Han vil at fremgangen hans skal komme miljøet i Fyllingsdalen til gode gjennom hans andre lidenskap: Undervisningen.

Allerede nå i mars får vi besøk av Raymond. Da skal han holde workshop for teaterskolens ungdommer. Da får de anledning til å ta del i kunnskapen han til nå har fått gjennom det prestisjefulle studiet ved Actors Studio Drama School i New York. «Jeg gleder meg umåtelig til å komme hjem og dele med elevene mine. Dele noen av de nye perspektivene og verktøyene som jeg har lært!» sier han.

RaymondWorkshop