Pippi – Snudd på hodet


Sturle har regi med Even og Jørn som Politi og Marthe Naess Iversen som Pippi

Sturle har regi med Even og Jørn som Politi og Marthe Naess Iversen som Pippi

På «Fyllingsdalen teater» er roller snudd på hodet. For mange år siden, nærmere bestemt i 1997 debuterte det to gutter i «Pippi» på Fyllingsdalen teater. Den yngste var en «jypling» som måtte settes på plass. Det mente i hvert fall den eldste. Han mener bestemt han ufortjent kan stjele æren for at det har blitt en slik staut og talentfull skuespiller, og nå også regissør, av denne gutten. Den unge gutten var nemlig Sturle Bjordal og han debuterer nå som regissør i «Pippi». Den litt eldre gutten var teatersjef Jørn Kvist som nå skal kle på seg sin gamle debutrolle som politimannen «Kling».

Nå er det Sturle som bestemmer og får politimannen til å gjøre som regissøren vil.  Det kommer mye godt ut av dette samarbeidet. Politimennene «Kling» og «Klang» blir drevet rundt og må gjøre den en ene akrobatiske kunsten etter den andre. Når dagen er over er de helt ferdige. «Jeg har hørt mye om hvor atletiske deltagerne blir etter «Skal vi danse» og vi trener jo også like mye», sier Even som spiller politimannen «Klang» og gleder seg til å se sin egen forvandling.

Det går hett for seg på «Pippi»-prøvene. Det har vært noen knall og fall og Even endte blant annet opp på legevakten med hjernerystelse etter å ha falt med hodet først ned stigen. «Også jeg som skal være den smartest politimannen,» sier Even og håper han har vettet i behold også etter «Pippi».  Og det kan være vanskelig når han og politimakker Jørn skal frese rundt på scenen i «Pippi» og være både høyt og lavt. «Det er en stor fordel at vi kjenner hverandre så godt. Det gjør at vi kan gi alt og ikke blir redd for å havne i pinlige situasjoner», sier Jørn. De utfyller hverandre kjempegodt, har samme humor og piffer hverandre godt opp. Her blir det fart og spenning og enorme mengder humor for liten og stor. Det er mye lek og moro og det er ikke en eneste prøve hvor de ikke ender opp med latterkrampe. De har fått ganske frie tøyler av Sturle til å leke frem scenen, så kan han stramme inn senere ved behov. Både Even og Jørn har et godt øre for publikum så deres scener kan godt ende opp med å variere litt fra forestilling til forestilling.

Sturle har et godt øye for helheten, men er også en mester på detaljer og er nok litt perfeksjonistisk. Han vet hva som virker og hvordan han vil ha det. Sturle har gledet seg lenge til å sette opp «Pippi». Historien og uttrykket har kling_pippihan klart for seg. Det var mange barn på audition og vanskelig å velge, men tilslutt var kabalen klar. Skuespillerne, kulissene, kostymene, lyd og lys holder høy kvalitet og er mye tettere opp mot profesjonelle teatre enn det som var tilfelle da både Jørn og Sturle debuterte. Skuespillerne er mer erfarne og grunntreningen blant barna og ungdommene er bedre. Denne gangen har Sturle også fått med seg en egen sirkusinstruktør kun for «Herr Nilsson».

Sturle ser på klokken og gir klare beskjeder om noen kommer for sent. For Jørn blir dette spesielt. Han blir raskt satt tilbake i tid og føler at den berømte streken nærmer seg. Så ler han godt, finner frem håndjernene og løper etter.

Les mer om stykket her

Kjøp billetter

Klikk på en dato for å kjøpe billetter!

pippi_kling_klang