Her kommer Pippi Langstrømpe!


Pippi Langstrømpe, spilt av Mariell Christensen Sætre og Marthe Iversen, er den sterke jenten med røde fletter og fregner. Sammen med hesten og Herr Nilsson flytter hun inn i Villa Villekulla.
Men når man har vokst opp på havet, med en sjørøver som pappa, er det ikke så lett for Pippi å tilpasse til den normale verden. Dette byr på mange utfordringer for den vesle jenten og vi følger henne gjennom hennes møter med Fru Pryselius, politiet og ikke minst Tommy og Annika.

Mariell Christensen Sætre
Mariell Christensen SaetreMariell er 16 år gammel og har vært aktiv på Fyllingsdalen teater siden 2009 da hun debuterte i oppsetningen “Annie”. Siden den gang har hun medvirket i “Hakkebakkeskogen”, “Askepott”, “Snehvit”, “Folk og røvere i Kardemommeby” og “En julefortelling”. I 2014 sjarmerte Mariell alle i rollen som Jumpy i publikumssuksessen “Jul i Vennebyen” og våren 2015 spilte hun Pippi. I tillegg til sin lidenskap for teater, så er hun aktiv på fotballbanen.


Nå står Mariell på scenen på Fyllingsdalen teater som selveste Pippi Langstrømpe og hun forteller at den beste egenskapen til Pippi er at hun er seg selv fullt ut. Hun er ikke redd for å si hva hun mener og hun er en selvstendig jente. Å ta ansvar for seg selv og ta vare på de rundt seg er noe Mariell selv kan kjenne seg igjen i og er også det mest utfordrende for henne når hun skal være Pippi. Man utleverer seg selv på en annen måte når man kjenner seg igjen i karakteren, enn ved å spille en karakter man ikke kan relatere seg så sterkt til. Det gøyeste for Mariell er å gi politimennene juling. Hun understreker at hun setter pris på at det blir tatt tak i de rolige siden til Pippi også slik som stundene Pippi og Herr Nilsson har sammen. Det er favorittdelen til Mariell.

Marthe Naess Iversen
Marthe IversenMarthe er 14 år gammel og debuterte på Fyllingsdalen teater for to år siden i «En julefortelling». I neste oppsettning tok hun alle med storm og fikk hovedrollen som “Annie” i oppsetningen med samme navn. Siden den gang har hun medvirket i “Oliver Twist” og som “Apa” i publikumssuksessen “Jul i Vennebyen”. Tidligere har Marthe spilt fotball og danset ballett, men nå er det teater som er på plakaten.


Marthe spiller nå rollen som den sterkeste jenten i verden, nemlig “Pippi Langstrømpe”, og forteller at hun liker karakteren sin fordi hun er en jente som alle blir fort glad i og hun er veldig omsorgsfull. Hun ser på Pippi som en åpen person som er veldig nysgjerrig og gjerne en jente som ofte blir misforstått. Hun gjør ting som andre kan oppfatte som frekt, men egentlig så vet ikke Pippi bedre. På denne måten lærer Pippi normer og regler, noe som ikke er så lett å kunne når hun har vokst opp blandt sjørøvere. Marthe ser også på Pippi som en sterk person. Ikke bare fysisk sterk, men at hun har en sterk personlighet. Hun tror, og vil, så gjerne at pappaen skal komme hjem til henne og når hun savner han så vrir hun det om til noe positivt. Det at Pippi er en jente som aksepterer at folk er forskjellige, er noe Marthe selv kan relatere seg til. Og det mest krevende for henne er å gå inn i forestillingen med like mye energi som Pippi ville hatt, hun er en energibombe! Etter to timer på scenen er Marthe helt utslitt og kan ikke forestille seg hvor slitsomt det må være å være Pippi på fulltid.

Kjøp billetter

Klikk på en dato for å kjøpe billetter!