Snart klart med «Jungelboken»!


sturle

Sturle Bjordal er klar til å ta fatt på «Jungelboken», som skal settes opp til høsten. Sturle er både manusforfatter og regissør for denne oppsetningen. Vi har stilt ham noen spørsmål.

– Hvorfor «Jungelboken»?

– Jeg fant tilfeldigvis et «Jungelboken»-manus på teateret da jeg var omtrent 15 år gammel, så jeg leste gjennom det, og digget historien. Allerede da var det en stund siden Fyllingsdalen Teater hadde satt opp stykket, og jeg og noen venner av meg hadde kjempelyst til å få satt det opp på nytt. Det ble dessverre ikke noe av det den gangen. Men jeg mistenker at jeg må ha fortalt historien til teatersjef Jørn Kvist, for plutselig en dag spurte han meg om jeg kunne tenke meg å gjøre «Jungelboken» i en ny versjon. Og det sa jeg selvsagt ja til!

– Kan du fortelle litt om hovedkarakteren, Mowgli?

– Mowgli er en superhelt uten superkrefter. Han er vokst opp blant ulver og tror han er en ulv selv, så han er uredd og tøff, og tror at ingenting er særlig farlig. Han beveger seg som et dyr, klatrer i trær, svinger seg i lianer og fyker av gårde gjennom jungelen. Det er kjempekult! Jeg tror mange barn drømmer om å ha det sånn, bare klatre og sprette rundt hele dagen.

– Hva slags musikk får vi høre i stykket?

– Musiker Jørn Lavoll, Linn Kathrin Taklo og jeg har kommet opp med noen ideer til musikken sammen. I og med at historien foregår i India vil vi ha litt indisk groove på låtene. Vi skal ha med mye forskjellig, alt fra skumle toner til myke ballader. Nå er det Jørn og Linn Kathrin som jobber med å gjøre ferdig sangene på egenhånd, og det har jeg full tiltro til at de klarer å få til på en knallbra måte. Jeg gleder meg til å høre resultatet.

– Til slutt, kan du beskrive produksjonen med fem ord?

– Spektakulær, Vågal, Show, Forhåpentligvis Rørende!