Jungelboken


Jungelboken_930x330

 

Jungelboken hadde premiere i september 2016 og fikk strålende kritikker i bergenspressen. Vi spillte for fulle hus og det ble rift om billettene allerede halveis i spilleperioden.

«Jungelboken» er fortellingen om menneskebarnet Mowgli, som vokser opp blant ville dyr i jungelen. Her lever han et bekymringsløst liv sammen med en ulveflokk, som han ser på som sin familie. Men da den skumle tigeren Shere Kahn og medhjelperne hans vender tilbake til den delen av jungelen der Mowgli og ulvene bor, innser dyrene at det er fare på ferde. Nå må Mowgli beskyttes, så ikke Shere Kahn får tak i ham… Et dilemma oppstår; skal dyrene forsøke å holde Mowgli trygg i jungelen, der han har vokst opp, der hvor alt han kjenner til alt og alle, og føler seg hjemme – eller skal han dra inn til menneskelandsbyen, og forsøke å passe inn blant folket der, som han ikke vet noe om? Én ting er sikkert – Mowglis hverdag kan aldri mer bli som før.

Blant karakterene vi møter i stykket finner vi Mowglis ulvemor og ulvesøsknene, apekongen Loui og det spretne, akrobatiske hoffet hans, panteren Bagheera, bamsen Baloo, den slu slangen Kaa, og selvsagt tigeren Shere Kahn og hans medsammensvorne, en nokså dum hyene og en kanskje enda dummere gribb.

Skriv ut eller vis på mobil

Skriv ut eller vis på mobil

Manusforfatter og regissør for denne oppsetningen er Sturle Bjordal, som tidligere har hatt stor suksess med regi av «Pippi Langstrømpe» her på teateret i 2015. Manuskriptet er basert på boka med samme tittel, som ble skrevet av Rudyard Kipling, og som ble utgitt i 1894. Før fortellingene ble utgitt i bokform ble de publisert i populære magasiner i tiden 1893–1894.  Kipling ga ut en oppfølgerbok om Mowgli og dyrene, Den Andre Jungelboken, i 1895.

Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo står bak musikken og sangene vi får høre i forestillingen. Planen er at «Jungelboken» skal bli et spektakulært, musikalsk fyrverkeri av en oppsetning, med entusiastiske skuespillere i alle aldre på scenen. Det er bare å glede seg!

 

Medvirkende

Regi: Sturle Bjordal
Koreografi: Ann-Terese Aasen
Akrobatikk: Jeanette Rasmussen Smørdal/Jasmine Smørdal
Scenografi: Bernt Olaf Nesbø
Rekvisitt: Beate Solberg Igland
Kontakt ansvarlig: Beate Solberg Igland
Kostyme: Lene Øvrebø
Musikk: Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo
Dramaturg : Ane Berentsen
Sang: Even Johannessen
Lyd/Lys:Alexander Berg Peschina/Marius Berg Peschina/Marius Nordås Riisnæs
Scenearbeid:Anita Breivik/Jamal Abu Nada/Jørn Kvist/Even Johannessen

Mowgli
Linnea Selvik Hellesøy

Bagheera
Even Johannessen

Shere Kahn
Kurt Mega Herdlevær

Baloo
Knut Elvik

Lugu
Hanne Mellingen

Tabaqui
Jørn Kvist

Kaa
Charlotte Faaberg­-Johansen

Ulvemor
Birgitte Kristoffersen

Gråbror
William Myrmellom

Rama
Henrik Rognaldsen

Khota
Marthe Iversen

Luna
Mariell Christensen

Apekongen
Alexander Berg Peschina

Aper
Synne Odland Aase
Henrik Rognaldsen
Malin Lønøy Olsen
Oda Margrethe Langholm
Linnea Kristin Helgesen
Mie Vestrheim
Elena Polden
Emilie Faaberg-Johansen
Thale Snibsør
Helene Tao Breivik
Rannveig Andresen
Ida Tao Breivik
Prianta
Mathias Kristoffersen
Jasmine Smørdal