Regissør «Jul i Vennebyen»


knutKnut Olaf Elvik (sist sett som Baloo i “Jungelboken”) er så vidt i gang med prøver på årets versjon av “Jul i Vennebyen”, som har premiere i november. Knut er regissør for denne produksjonen, og han forteller gjerne litt om arbeidet som nå er i gang:

Det er jo tredje året på rad at ”Jul i Vennebyen” settes opp på Fyllingsdalen Teater. Hva tror du er grunnen til at dette stykket er så populært?

-TV-serien om Vennebyen er jo noe barn er veldig opptatt av. Den tar opp temaer som vennskap, konsekvenser av handlinger og så videre. Dette gjør de på en lett forståelig måte sånn at barna kjenner seg igjen. Serien formidler en barnlig forståelse av voksenverden. Det er dette vi ønsker å gjøre på teaterscenen også. Vi prøver å fortelle en fin liten historie, og det skal vi gjøre med en kjærlig hånd.

Det er første gang du regisserer dette stykket. Blir årets produksjon annerledes enn de to foregående? Har du tatt noen grep?

-Jeg har flyttet litt rundt på scenene, sånn at handlingen blir mer logisk i mitt hode. For jeg vil at dette skal være lettfattelig og morsomt, uten at det blir pekefinger-aktig. Når barn kommer opp i situasjoner som er vanskelige, så får det jo konsekvenser. Sånn er det i ”Jul i Vennebyen” også.

Du har nylig hatt audition med mange av barna fra Teaterskolen. Hvordan var det?

-Det var veldig gøy, for det var vanvittig mange flinke barn som møtte opp! Det var vanskelig for meg og medhjelperne mine å velge ut noen, for alle var så bra.

Til slutt – tre gode grunner til at folk bør komme og se ”Jul i Vennebyen”?

-Humor. Glede. Julestemning!