Hva skjer på Teaterskolen?


Last ned semesterplan for høsten 2019 på teaterskolen her:

TEATERSKOLEPLANHOEST19

Hver vår og hver høst starter et nytt semester på Teaterskolen. Elever fra første klasse på barneskolen og opp til voksen alder møtes i grupper med sine jevnaldrende, og tilbringer en lærerik undervisningstime sammen. Noen er helt nye, noen har gått på teaterskolen i mange år, noen kjenner mange, og noen kjenner ingen. Alle har en interesse for teater og skuespill, og vil gjerne lære noe nytt.

På Teaterskolen jobber vi mye med læring gjennom lek, ved å bruke samarbeidsøvelser og dramaleker. I de yngste gruppene blir det naturlig nok mer lek og sprell enn i de eldre gruppene, hvor vi kan ha lengre økter med konsentrert og målrettet arbeid innenfor et bestemt tema, som for eksempel det å bygge en karakter, eller det å formidle en følelse.

Elevene får også innblikk i ulike tema som er viktige når i teaterproduksjon – sang og musikk, dans, teknikk, kostymer, sminke, sceneutforming, og mye annet. Noen av teaterskolens elever får også prøve seg i teaterets hovedproduksjoner, og får oppleve hvordan det er å stå på teaterscenen foran et stort publikum.

Men uansett om man har en drøm om å bli skuespiller på heltid, eller om man bare vil lære litt mer om teater, samtidig som man har det kjekt sammen med andre, kan man finne seg til rette på Teaterskolen. Vi har som mål å være et godt tilbud både til de elevene som vil satse på teaterinteressen sin, og de som er med først og fremst for å ha noe artig å holde på med.

Velkommen til teaterskolen!