Annie


AnnieHandlingen i «Annie» foregår i depresjonstidens USA i 1930 årene. Her møter vi Annie, en jente på 11 år, som vokser opp på et jentebarnehjem som bestyres av den hensynsløse forstanderen, miss Hannigan. Det kjæreste Annie eier er en halv medaljong og et lite brev som ble funnet sammen med henne som baby. Her lover foreldrene hennes å komme og hente henne så snart som mulig.

Annie

Marthe Naess Iversen

Annie lever med en stor lengsel og et håp om å få bli hentet av sine foreldre. Tilfeldighetene gjør at Annie blir plukket ut til å komme hjem til millionæren Oliver Warbucks for å feire jul. Vennskapet mellom millionæren og Annie vokser. Warbucks som ikke forstår seg noe særlig på barn, bestemmer seg for å hjelpe Annie. Han ønsker å oppfylle hennes høyeste ønske. Han ønsker å finne foreldrene hennes slik at hun får vokse opp i en vanlig familie. Warbucks utlover derfor en anselig dusør. Men ikke alle som hører om dusøren er snille og det hele kan ende riktig så galt.

Musikalen Annie hadde premiere på Broadway i 1977 og var, med sine 2377 forestillinger, en braksuksess.

Annie2

Lovise Espeland

 
I tillegg til å ha blitt spilt utallige ganger på teater rundt om i hele verden, er musikalen også filmatisert for både kino og fjernsyn.
Når vi på Fyllingsdalen Teater skulle sette opp denne flotte musikalen, ønsket vi å gjøre det best mulig. Lykke Kristine Moen er som skapt for å ha regien på dette stykket. Moen er en allsidig skuespiller med solid erfaring fra Fyllingsdalen teater, Den Nasjonale Scene, Sogn og Fjordane teater og Revansj Modsmusikalen der hun hadde en av hovedrollene.
Hun fikk dermed i oppdrag å finne Vestlandets Annie; en jente som skal sjarmere seg inn i alles hjerter ved sin flotte sang og sitt vinnende vesen. Over 90 svært dyktige jenter kom på audition og det ble svært vanskelig for regissør Lykke Kristine Moen og skulle velge Annie og de seks barnehjemsjentene. Dette selv om de bestemte seg for å kjøre dobbel cast på alle rollene. Nivået var skyhøyt, men etter noen søvnløse netter satt teateret igjen med 14 talentfulle jenter og et svært dyktig ensemble på ca. 40 personer.
Heller ikke når det gjelder kulissene er noe overlatt til tilfeldigheten. Her har teateret hentet inn rutinerte og svært dyktige Bernt Olav Nesbø. Annie er et utfordrende stykke med mange forskjellige scenerom og også denne gangen har Bernt Olav løst oppgaven på en imponerende måte.

Vi gleder oss till å presentere musikalen Annie med de mest talentfulle barna vi kunne oppdrive, med en storslagen scenografi og en musikalopplevelse av det skjeldne.

Regi: Lykke Kristine Moen
Koreografi: Ann-Terese Aasen
Scenografi: Bernt Olaf Nesbø
Lysdesign: Alexander Peschina
Kostymer: Lene Jacobsen
Rekvisitter: Karoline Stemre

Kjøp billettene her

ba_logoAlexander Peschina (27) ble Annies redningsmann ved Nye Fyllingsdalen teater. Les mer her

Ternigkast 5 i BA: «Fyllingsdalen Teater treffer blink med Marthe Næss Iversen som en strålende Annie og Siv May Knudsen som slesk barnehjemsbestyrer.»  Les mer her

 Fra audition: «90 barn kjemper om å bli Annie i Nye Fyllingsdalen Teaters kommende forestilling.»  Les mer her

bt_logo

“Entusiasme og spilleglede” “..supertalentfulle Karoline Stemre i rollen som Grace” “Molly, spilt av Linnea Selvik, hade timing og utstråling som man la merke til.”

Les mer

Regissørens egen blogg om Annie

[catlist name=Annie numberposts=20]