Oliver Twist


 

Oliver_ArtikkelHeading

Musikalen «Oliver!» ble satt opp i september 2014 og bygger på historien «Oliver Twist» skrevet at Charles Dickens. Det er en musikal om fattigdom, kamp, ondskap og brutalitet, men også om vennskap, kjærlighet og offer. Det troskyldige og gode, det rå og brutale treffer oss og gir en spennende, gripende fortelling som drives fremover av fremragende sang, dans og en voldsom energi på scenen.

Oliver er en liten gutt som får en røff start på livet. Han blir født på fattighuset og moren dør like etter. Hun har en medaljong som kan gjøre det mulig å finne Olivers familie. Med på fattighuset er det uærlige sjeler og medaljongen blir stjålet. Oliver blir levert til barnehjemmet som styres av den grusomme Herr Buldre. Herr Buldre benytter enhver anledning til å berike seg selv og barna får bare smuler.

En dag protesterer Oliver på dette. Han gjør det utenkelige og ber om mer mat. Dette ender med at han blir solgt som straff for sitt oppvigleri.

Oliver klarer å rømme og befinner seg snart alene i Londons gater. Til tross for det vanskelige livet han har levd er Oliver ingen hardhaus. Han er en sart gutt som har stor tro på det gode i menneskene. Dette gjør Oliver til et attraktivt bytte og mange prøver å utnytte den troskyldige gutten. I Londons gater myldrer det av mennesker; hvem kan han stole på? Hvordan skal han finne seg mat og hvor skal han sove?

Oliver treffer Dodger og den slu og morsomme gutten tar Oliver med inn i sin verden. Her får Oliver mat, husly og gode venner i lommetyvgjengen til sleipe Faigin. Men er alle han treffer så gode som de gir seg ut for? Noen av menneskene han treffer er direkte farligere, mens hos andre er det mye godhet og kjærlighet. Så er det noen som finner ut hvem Oliver virkelig er. De ønsker å hjelpe Oliver hjem, men vil de klare det? Nå blir det virkelig farlig…

Premiere 11. September 2014

Regi: Ann-Terese Aasen
Regiassistenter: Karoline Stemre og Mats Johannessen
Sanginstruktør: Even Johannessen
Scenografi: Bernt Olaf Nesbø

 

Presse

 bt_logo«Det er en stor mengde talentfulle barn og ungdom på scenen, der Dogder og Oliver både er tøffe og skjøre, sjarmerende og søte.»
Les hele anmeldelsen her

ba_logo«Når ensemblet er så tent som her og scenografien er en klynge engelske hus til å drømme seg vekk i, ligger det meste til rette.»
Les hele anmeldelsen her

sydvesten«Man vet man har laget godt teater når publikum går hjem med et smil om munnen.»
Les hele artikkelen her

barn i byen«Omkranset av skjeve Viktorianske hus og gasslykter serveres vi drivende flotte sang- og dansescener og en herlig gjeng heltente unge og voksne skuespillere.»
Les hele artikkelen her

httpv://www.youtube.com/watch?v=uGZ60Ksc4-s#stepSize=+3