RØST


image003Prosjektet RØST bygger på vellykkede erfaringer fra Rogaland hvor man har gjennomført filmworkshoper med ungdommer i mange år, og hvor man har sett at flere av ungdommene har blitt med på større, profesjonelle filmproduksjoner i etterkant.

Prosjektleder og regissør Vigdis Nielsen har skrevet og regissert en rekke kortfilmer for og med barn og ungdom, og har deltatt 5 år på  BUTworkshopene i Stavanger. Vigdis blir prosjektleder i prosjektet som Fyllingsdalen teater nå vil videreutvikle slik at unge skuespiller og filmtalent kan få en ny opplæring, og en kan få et prøverom for å styrke og videreutvikle filmskuespill hos ambisiøse teaterungdom.

Målet vårt er å skape et rom der ungdommene kan finne sitt eget utrykk, og en vitalitet som påvirker lokal filmproduksjon og selvsagt og den enkelte ungdom sin mulighet for nye filmroller.

 

Om RØST:

Ungdommene må prestere på en audition for å bli med i en film. De får litt opplæring før de sammen med en profesjonell regissør og fotograf går på opptak. Dette er intense dager hvor de unge skuespillerne får vist hva de duger til og resultatet vil bli klipt av en profesjonell klipper. Premieren blir arrangert av Vestnorsk Filmsenter og filmene vil bli vist på et stort lerret I en “ekte “kinosal.

I tillegg til skuespillerne har vi med unge talentfulle manusforfattere og også andre unge filmfolk under opplæring.

Filmtalent /assistenter

 

Vi vil koble på 2 – 5 assistenter, coming filmfolk pr work-shopfilm. Vi søker ungdom på videregående, ungdomsklubber og evt og universitetet som ønsker å lære mer om filmproduksjon og som søker en profesjonell karriere.

Kompetansenivået og  motivasjon avgjør hvilke funksjon de får i teamet. Vi trenger manusforfattere, produksjonsledere, lydfolk, lyddesignere, regiassistent, kameraassistent med mer.

 

Bilde fra settet til en av RØST´s kortfilmproduksjoner

Bilde fra settet til en av RØST´s kortfilmproduksjoner

Involverte

Vestnorsk filmsenter har den koordinerende rollen i prosjektet, knytter de profesjonelle funksjonene til prosjektet og samarbeider med Fyllingsdalen Teater og medieverkstedene i bydelene i Bergen.

 

For mer info / påmelding om prosjektet send oss en e-post på post@fyllingsdalenteater.no