Teaterskole


banner-200x45cm

Drømmer du om å stå på scenen?

Har du en liten skuespiller-spire i magen, og litt tid til overs?

Vi har fremdeles ledige plasser!

Vi har drevet med teaterskole i Fyllingsdalen i over 40 år, og mange talenter som i dag er velkjente skuespillere og artister har startet sin løpebane ved teaterskolen vår.

Som elev hos oss lærer man grunnleggende teaterdisipliner gjennom samarbeidsøvelser og teaterleker. Elevene våre får utfolde seg med roller, historier og fantasi, i et trygt og støttende miljø. Vår undervisning er rettet mot de tre disiplinene innen skuespill; skuespillerteknikk, bevegelse og stemme. Hvert semester har elevgruppene på hvert kull en oppvisning. Og i år er høstsemesteret hos oss fullpakket med spennende og nyskapende prosjekter.

Som elev hos oss har du i tillegg mulighet til å prøve deg som skuespiller i Fyllingsdalen teaters forestillinger. Du vil får beskjed om teaterets auditioner, og tilbud om å melde deg på dem. Vi kan ikke garantere en plass i ensemblet, men øvelse gjør mester. Jo flere auditions man deltar på, jo flinkere blir man.

Vi har et semester hver vår og et hver høst, med undervisning én dag i uken. Undervisningen er fordelt på mandager, tirsdager og onsdager. Hvert semester består av 10 undervisningsøkter med mulighet for workshops og kurs.

Semestrene følger skoleruten for Hordaland – det vil si at det ikke er undervisning i skolens ferier (med mindre annet er avtalt på forhånd).

Påmeldingen til Høst semesteret 2017 er åpent og vi har fremdeles ledige plasser.

Instruktørene

Kristian Torgersen er hovedinstruktør for Lilleputtene dette semesteret. Kristian har arbeidet mye med å lage teater i barnehager og har stått på scenen i oppsetninger ved Fyllingsdalen teater og BADS. Ved siden av å studere for å bli
barnehagelærer, har han en interesse for musikk og opptrer som rapper ved diverse scener og festivaler i byen.

For gruppe 1 er Mats Johannessen hovedinstruktør. Mats har mye teatererfaring fra Fyllingsdalen Teater og har fungert i de fleste roller både på og av scenen. Ved siden av teaterscenen er Mats lærerstudent ved NLA.

Simen Tunes er hovedinstruktør for gruppe 2 dette semesteret. Han har studert teater ved universitetet i York og stått på flere scener i Bergen og omegn. I tillegg til skuespill er Simen interessert i musikk og produserer musikken brukt ved produksjonene til teaterskolen.

For gruppe 3 og 4 vil både Mats Johannessen og Simen Tunes være hovedinstruktører. Mats har skrevet manuset for forestillingen og Simen har skrevet musikken.

Påmelding

Påmeldingen til Høst semesteret 2017 er åpen frem til og med 1. september og vi har fremdeles ledige plasser.

På lenken under kan du melde deg/ditt barn på teaterskolen. Påmelding vil normalt være tilgjengelig ca 2-3 måneder før semesterstart. De som er elever ved teaterskolen er sikret plass i påfølgende semester, forutsatt at søknaden blir utfylt og sendt inn innen de første 2 ukene påmeldingsskjemaet er tilgjengelig. For nye elever gjelder “førstemann-til-mølla”-prinsippet.

Klikk her for påmelding til høstsemesteret 2017

Teaterskolen høsten 2017

Teaterskolen har et spennende opplegg og en læreplan som leder mot et mål: Semesteravslutning med fremvisning på teaterscenen. Hovedinstruktørene Simen, Mats og Kristian loser elevene gjennom disiplinene. På sang og dans drar vi på spisskompetansen fra teateret og bruker egne instruktører. 

Lilleputtene – Årgang 2011 – 2012:
Lilleputtene skal sette opp «Flukten fra dyreskogen». En sceneadaptasjon spesielt laget for dem.

Gruppe 1 – Årgang 2009 – 2010:
Gruppe 1 skal fremføre en egen versjon av «Reisen til Julestjernen». I denne versjonen fokuserer vi på nissenes side av historien 

Gruppe 2 – Årgang 2007 – 2008:
Gruppe 2 skal lage en skrekkhistorie-forestilling. De skal jobbe med skumle leirbålhistorier og ha premiere på selveste allehelgensaften. 

Gruppe 3Årgang 2005 – 2006 og Gruppe 4 – Årgang 1998 – 2004:
Gruppe 3 og 4 skal samarbeide om en felles oppvisning. Dette skal være en musikal basert rundt livene til en gruppe unge lovende avis-bud. Forestillingen heter «Godt nytt» og er nyskrevet spesielt for dette semesteret.

Lokaler og oppstart

Høstsemesteret 2017 starter opp mandag 28. August på Fyllingsdalen Teaters undervisningslokale på Spelhaugen 12.

 

Kontakt teaterskolen

Navn
Epost
Melding
Captcha
Captcha
?
For å forsikre oss om at du som sender inn beskjed ikke er en "spam-robot", er du nødt til å skrive inn tegnene du ser på bildet i feltet over.