Familien Cratchit


Robert (Bob) Cratchit er den undertrykte og underbetalte kontoristen til Scrooge. Han blir dårlig behandlet og får så lite betalt at han ikke klarer å brødfø familien sin på den lave lønnen. Likevel er Cratchit trofast mot sin gjerrige arbeidsgiver. Han forsvarer til og med Scrooge overfor sin kone Emmily (Emmy) som tålmodig har sett hvordan Cratchit sliter for den utakknemlige Scrooge.

Bob og Emmy har 4 barn. Camilla, Peter, Martha og Tim. Martha jobber i butikken til en hattemaker. Hun har flyttet ut, men kommer hjem til jul.
Tim er svært syk. Til tross for sin sydom er Tim en lystig gutt og hans barnlige uskyld rører Scrooge. Han får vite at Tim kommer til å dø, dersom han ikke får riktig behandling. Dette går sterkt innpå ham.

Vi får se familien Cratchit på den dagen i året de får et festmåltid: En hel gås på deling. De omfavner dette øyeblikket med stor glede.

 

 

 

I rollen som Mr Bob Cratchit:

Raymond Corrado Knutsen
Raymond er lærer og ansvarlig for teaterskolen vår og har en stor del av æren for at barna holder et slikt høyt nivå. Han har utdanning ved HiVolda på linjen «BA Drama og Teater» (2007-2010). Vi møtte han første gang på vår scene i «Ronja Røverdatter» i vinter som Skalle Per og etterpå som Kasper i barnehageforestillingen «I Egners lab». Ellers har han en bred erfaring innen teater og spilt en rekke roller: Rooster Hannigan («Annie» 2012, Musikalhuset), Forteller («Reisen Til Julestjernen» 2012, Erdal Janitsjar), Sonny («Grease» 2011, Forum Scene), «Far» og «Meg selv» ( «I Grøfta» 2010, turné Cato Jensen),  Septimus Hodge («Arkadia» 2012, LaNils/Hanna Klingberg) og  Herr Smith/Herr Martin ( «Den Skallete Sangerinnen» 2009, HiVolda). Innen film har Raymond spilt  Rune («Dollytun» 2010, Helene Karlberg) og «Ung Oldefar» («Er Det Meg?» 2009,  Vibeke P. Bech/Joakim Molteberg).

I rollen som Mrs Cratchit:

Cathrine Rundhovde
Cathrine sin deby var «Reisen til Julestjernen» i 1999 som 13 åring. Siden har hun medvirket i flere oppsetninger for Fyllingsdalen Teater. Hun har blant annet  spilt Askepott (2 ganger) og Sonja i «Reisen til Julestjernen». Hun har også hatt noen voice/reklame oppdrag.
Hilde Bjørkhaug
Hovedinteressen til Hilde er sang og hun har, med sin søster, hatt julekonsert i Fana Kulturhus. Hun har også deltatt på konsert i Oppdal. Hun og datteren hennes gikk sammen på teaterskolen ved Forum og nå utdanner datteren seg innen teater. «En Julefortelling» er første gang hun står på vår scene og trives med rollen som Mrs Cratchit – Dermed spiller hun også moren til sin sønn Andreas Bjørklund som har rollen som Peter Cratchit. Når i tillegg både sønnen Markus Sandvik Olsen (spiller Marley som ung) og mannen Harry Bjørkhaug (spiller gamle Joe) medvirker i «En Julefortelling», så kan vi nok si at dette er en familie der teater har stor fokus.

I rollen som Lille Tim Cratchit:

Markus Barsnes Torvik (7 år)
Markus har vært med teateret siden høsten 2011 og debuterte som Rompenisse/Grådverg i «Ronja Røverdatter». Hans første store rolle var som Brumlemann i publikums suksessen «Hakkebakkeskogen» nå i høst. I «En Julefortelling» har også faren hans, Bjørnar Torvik, debutert i rollen som «Mr. Fezzywig».

I rollen som Peter Cratchit:

Andreas Bjørkhaug
Andreas har vært medvirkende i flere oppsettinger. Andreas sin første store rolle var i «Hakkebakkeskogen» hvor han spilte Morten Skogmus. Han passet perfekt som Morten Skogmus, da Andreas har likheter med karakteren. Han er ansvarsbevisst og en meget fornuftig gutt. I «En Julefortelling» har Andreas fått følge med både sin bror (Markus Sandvik Olsen), sin mor (Hilde Bjørkhaug) og sin far (Harry Bjørkhaug) som alle medvirker i stykket.

I rollen som Martha Cratchit:

Iben Vestreim (13 år)
Iben har medvirket i flere forestillinger ved teateret og startet sin karriere i 2005. Hun har blant annet spilt Annie (Annie), Dukke (Pinocchio), Sonja (Reisen til julestjernen), Sinnataggen (Snehvit), Brumlemann (Hakkebakkeskogen), Flygende teppe (Alladin), Kamomilla (Kardemomme by) og i vår forrige forestilling av «Hakkebakkeskogen» hvor hun spilte Bestemor Skogmus. Iben har også tatt privattimer innen teaterteknikk, selskapsdans og sang.

I rollen som Camilla Cratchit:

Mariell Christensen (14 år)
Mariell begynte ved teateret våren 2008 og debuterte da som barnehjemsbarn (Annie). Siden det har hun vært med i en rekke forestillinger og hatt mange roller: Ekorn (Hakkebakkeskogen), mus (Askepott), heksens datter/nisse (Reisen til julestjernen), Dvergen Blygen (Snehvit), Grådverg (Ronjarøverdatter) og Kamomilla (Kardemommeby)