Magien i lyset 2


etter samtaler med Alexander Berg Peschina

Alexander bak spakene

Det er jobbet mye med lyset i en Julefortelling. Lysbildet har mye å si for stemningen på scenen og for at den skal krype under huden på oss som ser på. Det blå lyset får frem det kalde vinterværet som omslutter menneskene i Londons gater og det varme gylne lyset får frem godheten og gleden hos familien Cratchit.

Alexander Berg Peschina har stor interesse for faget og har stått i timevis for å få frem det perfekte lysbildet i hver eneste scene. Miksepulten for lys ble for anledningen flyttet fra «lys og lyd»-boden høyt oppe på veggen til midt i salen og den ble ikke flyttet tilbake før lysprogrammeringen var ferdig og ensemblet var klart for premiere.

Hvert gatelys kan styres individuelt og man går langt i å gjenskape blafringen fra stearinlys og oljelamper. Alt dette fører oss tilbake til Charles Dickens tid og et London med store kontraster.  Lyset bidrar ikke bare til å gjøre ting synlig, men også til å skape stemning og flytte vår oppmerksomhet dit den skal på scenen.

Når også levende lys brukes på scenen, er magien der som tar oss med på en reise der vi blir minnet på julens virkelige verdier som familie, medfølelse, samhold og raushet.


2 tanker om “Magien i lyset

Det er stengt for kommentarer.