Storslagne kulisser 1


Av: Cecilie Mikkelsen Knapskog (etter samtaler med Bernt Olaf Nesbø)

Kulissene i «En julefortelling» er virkelig spektakulære. Når man entrer salen og dørene til foajeen lukkes, stenges Fyllingsdalen og Bergen ute og man ledes inn i Dickens magiske verden i en av Londons vintergater. Gaten er lang med hus på begge sider og gatelysene lyser opp snøen med sine travle fotavtrykk og kjerrespor. Kulissene har stor detaljrikdom og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. London er kjent for sine broer. Og hva er vel mer naturlig enn at Londons gate i Fyllingsdalen teater også har en?

Det er den erfarne scenografen Bernt Olaf Nesbø som har det kunstneriske ansvaret for alle kulissene. Nesbø har også tidligere hatt mange oppdrag for Fyllingsdalen teater med blant annet de flotte kulissene til Hakkebakkeskogen og han har arbeidet mye for DNS, TV2, NRK, Grieghallen og mange andre teaterscener.

Mange vil nok bli forundret over at det går an å ha slike storslagne kulisser på denne lille scenen, men teatersjef Jørn Kvist tente på den gode ideen til Nesbø. Det scenen mangler i bredde tar den igjen i dybde og høyde. Mesteparten av handlingen foregår i gaten og utfordringen med å få plass til alle skuespillerne i gaten så vel som inne i husene tar scenografen på strak arm.

Denne oppsetningen med disse kulissene er et stort løft for Fyllingsdalen teater og kulissene har mer på lager enn det som avsløres her. Det skal spares til publikum som sitter i salen. Vi håper og tror at kulisser, lys og kostymer vil ta pusten fra publikum og at energien og julestemningen fra Londons gate blir med tilbake ut i Fyllingsdalen og Bergen.


Én tanke om “Storslagne kulisser

Det er stengt for kommentarer.