Lærere fra øverste hylle


Forfattet av Cecilie M. Knapskog

Raymond Corrado Knutsen

 

Raymond Corrado Knutsen, teaterskolens egen ansvarlige og aktive pedagog, har som andre nordmann gjennom tidene blitt akseptert som student ved det prestisjetunge masterstudiet ved Actors Studio Drama School i New York. Skolen er av The Hollywood Reporter blitt rangert som en av de 25 mest betydningsfulle dramaskoler.

Fyllingsdalen teater har drevet teaterskole i snart 40 år for barn i alle aldre og mange kjente artister og skuespillere har fått noen av sine første skuespillererfaringer her. Siden våren 2012 har skolen vært drevet som et samarbeid mellom Fyllingsdalen teater og Raymond Corrado Knutsen sammen med Sverre Kornelius Grindvik Uri. Raymond har virket som aktiv pedagog og ansvarlig for teaterskolen og har stått for skolens utforming og innhold. Nå skal han hente ny inspirasjon i New York som han kan bruke til å utvikle teaterskolen videre. Pensum ved Actors Studio Drama School i New York er utviklet og kontrollert av skolens lederskap som inkluderer skolens presidenter Ellen Burstyn, Harvey Keitel og Al Pacino.

Fra Pinocchio. Hvor Raymond spillte mot Lykke Kristine Moen

Fra Pinocchio. Hvor Raymond spillte mot Lykke Kristine Moen

De som har sett Raymond på scenen på Fyllingsdalen teater har sett at han også er en svært dyktig skuespiller. I tillegg til å gi liv til sine rollefigurer er han også en stor inspirasjon og hjelp for sine medskuespillere. Han har et stort repertoar å spille på som nå skal utvikles videre på samme skole som tidligere har huset elever som Marlon Brando, Robert De Niro, Paul Newman, Dustin Hoffman, Jack Nicholson og nå vår egen Raymond C. Knutsen. Sitt talent har han også vist ved sitt fulle ved å bli aksepterte på dette masterstudiet der han i vår måtte reise til New York for å gå på audition.

Raymond som Skaldeper i Ronja Røverdatter

Raymond som Skaldeper i Ronja Røverdatter

Raymond vil fortsatt være ansvarlig for teaterskolen ved Fyllingsdalen teater, selv om den nå vil måtte styres fra Actors Studio Drama School i New York. Raymond gleder seg til å komme tilbake til teateret og dele av sin nyervervede kunnskap og erfaring. «I løpet av den tiden vi har drevet teaterskolen har vi bygget opp et flott miljø som jeg er veldig stolt av og hvor resultatene ikke har latt vente på seg. Selv om jeg er i New York vil jeg alltid ha oversikt over hva som skjer og hvordan det blir gjennomført, og kan si at noe av det jeg gleder meg mest til er å komme hjem på besøk til elevene mine og dele nye kunnskaper fra over dammen»
Teaterskolens mål er “Elevene ved Fyllingsdalen Teaters Teaterskole skal vokse og utvikle seg kunstnerisk i et trygt miljø omgitt av utøvende og kunnskapsrike pedagoger”. Og det er ingen tvil om at miljøet og pedagogene overgår forventningene. Vi sier «tvi, tvi» til Raymonds eventyr i New York og gleder oss i å ta del i og vokse på hans nye erfaringer både som pedagog og som skuespiller. Kanskje får han også sitt internasjonale gjennombrudd slik at det er Raymond Corrado Knutsen vi skal se på når vi om noen år benker oss på kino for å se Hollywoods nye Blockbuster?