Lykke med trippeljobb


LykkeKatitziLykke Kristine Moen er utdannet ved Bårdar Akademiet og har en bred erfaring fra en rekke scener rundt om i Norge; Den Nasjonale Scene, Kristiansand Dyrepark, Sogn og Fjordane Teater, konserthuset i Stavanger  – for å nevne noen. Kunnskapen som hun har høstet på disse scenene kommer teateret og teaterbarna til gode når Lykke spiller for Fyllingsdalen Teater. Det blir en egen stemning på pøvene når Lykke er med. Det er tydelig at hun brenner for det lille teateret i Fyllingsdalen og hun er et flott forbilde for alle barna – eller «Kidsa» som hun selv sier. Barna på teateret elsker henne; Det er et vanlig syn at hun går rundt med ett barn på ryggen samt ett på hvert ben.

I høst er hun svært travelt opptatt; For Fyllingsdalen Teater skal hun spille Katitzi i stykket med samme navn.  I tillegg til rollen som Katitzi spiller hun også Miep Gies i «Anne Frank» på DNS. Når jeg spør henne om hvordan det er å jobbe to steder samtidig, så kan hun fortelle at hun like godt har tatt en jobb til: Enkelte dager spiller hun spøkelse «Octavia» (Det er et stykke hvor publikum får en omvisning på DNS). Enkelte dager går det i ett og den eneste fritiden hun da har er et par timer midt på dagen. Man skulle kanskje tro at dette kan bli slitsomt, men (sitat) hun «er et slikt menneske som må ha det hektisk for å trives». Hun visste nok hva hun gikk til, for hun har hatt roller i to stykker før. Hun er mer opptatt av å få frem hvor glad hun er, for at det lot seg ordne å kunne ha roller i både Anne Frank og Katitzi.

Hun ler litt når jeg avslører min uvitenhet og ber henne samenligne Katitzi og Miep Gies (det skorter litt på forarbeidet til hobby-journalisten). Miep Gies er en voksen sekretær med ansvar for to familier som hjemmer seg fra nazistene. Katitzi er et lite naivt barn. Likevell er det likhetstrekk: De har begge en genuin tro på det gode i mennesket og er åpne og fordomsfrie.

Som du forstår, er Lykke en travel jente og hun har egen blogg der hun skriver om livet som skuspiller. Dersom du vil lese enda mer om henne og det hun gjør, så kan du følge med på bloggen hennes: TeaterLykke

Katitzi hadde premiere 10.oktober og spilles frem til 7. November. Lykke spiller her med blant andre Helge Jordal og Ragnhild Hiorthøy. Forestillingen har fått svært gode kritikker for både skuespillerprestasjoner generelt og spesielt for Lykke Kristine Moen.

Lykke som Katitzi og Helge Jordal som pappa Taikon. (Foto: Silje Bjordal)

Lykke som Katitzi og Helge Jordal som pappa Taikon.
I bakgrunnen: Karoline Stemre og Kurt Mega Herdlevær.
(Foto: Silje Bjordal)