Foreldremøte med staselig besøk


foreldremøteHelge Jordal og Karl Erik Solgård (Kalle) møtte 30-40 foreldre på teateret på fredag. Begge to er engasjert på teateret for forestillingen Katitzi som har premiere 10. Oktober. Kalle har sin erfaring som regissør fra et 50-tals professjonelle prosjekter i Norden og har dessuten vært teatersjef i både Norge og Sverige. Nå er fokuset Fyllingsdalen Teater og det var en engasjert Kalle som snakket varmt om Katitzi og det alvoret som ligger i stykket. Katitzi handler om en sigøynerjente på 9 år som så inderlig gjerne ønsker å få gå på skole og å leke med andre barn der hun bor. Men fordommer og fremmedfrykt gjør at de må jage videre.

Helge Jordal synes det er spennende at Fyllingsdalen Teater ønsker å gjøre andre ting, og ikke bare teater for barn. Når det i tillegg er en slik brennaktuell og viktig tematikk så er det dette som gjorde at han så ja til rollen. Helge mener at samfunnet må ta disse problemene på alvor og håper at dette skal skape debatt rundt Rom folket sin situasjon i Bergen og Norge.

Barna var tydelig begeistret for skuespillerstjernen: En utålmodig hånd går opp og Helge gir ordet til en ivrig unge på første rad:

– «Hvor gammel er du?»
– «Kor gammel eg er? 150 år!» sier Helge
– «Eg ser på øynene dine at du lyver!»
– «Ser du på meg at jeg lyver?» sier Helge, «Da var jeg ikke noe særlig til skuespiller!»

For teateret er det viktig med forestillinger for både barn og voksne. På den måten vokser bevisstheten om Fyllingsdalen Teater sin seriøsitet som kulturinstitusjon. Som  Jørn Kvist, teatersjefen vår, sa: «Det er knapt en bergensk skuespiller under 50 år som ikke har hatt forbindelse med Fyllingsdalen Teaterer». Noen, av de som går på teaterskolen, går videre og blir skuespillere når de blir voksne. Det er viktig at teateret er et sted hvor disse ønsker å komme tilbake og jobbe etter at de er blitt voksne skuespillere. De voksne skuespillerne gir tilbake både kunnskap og erfaring når de spiller i samme opsettninger som teaterskoleelevene.