Tvillinger gjør comeback på Fyllingsdalen Teater


Ronnie Mega Herdlevær og Kurt Mega Herdlevær  bor i Oslo og har begge jobbet for både Oslo Nye Teater og Det Norske Teater. I Oslo har Ronnie  i tillegg spilt for Christiania teater og Kurt har erfaring både fra Chat Noir og Oslo Spektrum. Men røttene, de er hos oss i Fyllingsdalen Teater. De sier begge at vårt teateret er som et hjem nr 2. «Det var Fyllingsdalen Teater og Tove Ringereide som gjorda at jeg valgte skuspilleryrket» sier Kurt. I høst er de tilbake fra Tigerstaden for å jobbe for Fyllingsdalen Teater. Når de først er her, så har de like godt tatt to jobber hver. Jeg intervjuet dem da det sto på som verst:

«Først prøve (øving) på Katitzi og rett på Kardemommeforestilling etterpå. Så må jeg hjem å gå gjennom kommentarene fra Katitzi prøven og forberede meg til prøve dagen etter» sier Ronnie.

Det ble lange dager og han ble godt sliten om kveldene, eller «Godsliten» som han selv sier. «Jeg gjør jo det som jeg alltid har drømt om, så da er ikke det sure eple så surt lengre» sier han.

Ronnie Mega Herdlevær

Ronnie Mega Herdlevær

Ronnie spiller Paul i Katitzi samtidig som han er Kasper i Kardemommeby. Det er stor kontrast mellom både stykkene og rollene. Paul som er broren til Katitzi er et bindeledd i familien og har stå-på-vilje. Han er villig til å ofre mye for fammiliens ve og vel. Kasper i Kardemommeby, derimot, er jo en røver «Men han er en fin fyr på bunnen» legger Ronnie til. «Dersom noe er likt, mellom Paul og Kasper, så må det være at begge er utstøtt fra samfunnet rundt».

Kurt Mega Herdlevær

Kurt Mega Herdlevær

Broren, Kurt, spiller også både i Katitzi og Kardemommeby. I Kardemommeby spiller han Barberer Sørensen og han fikk frie tøyler når han skulle «finne» karakteren. «Barberer Sørensen har i lang tid blitt gjort med en «feminin» touch på Fyllingsdalen Teater. » sier Kurt «Jeg prøvde å gjøre han litt spansktalende og litt feminin og veldig lystig». Han forteller at det er viktig å «holde igjen» litt når han spiller denne karakteren. Det er en karakter som det lett kan bli gjort for mye av og dert er en utfordring å finne balansen.

Når de i høst spiller i samme stykke, så er ikke det første gang. I Katitzi jobber de sammen med Helge Jordal og Karl Erik Solgård. Heller ikke det er første gang; Både Ronnie og Kurt har  medvirket i to stykker med Helge Jordal. Begge i Grieghallen: «En julefortelling» og «Jesus Christ Superstar». På «Jesus Christ Superstar» var Karl Erik Solgård regissør. «Kalle (Karl Erik Solgård) og Helge er kjempe hyggelige og dyktige på det de gjør. Og jeg prøver å lære mest mulig av dem» sier Kurt. Ronnie er enig og legger til «Kalle var faktisk en av hovedgrunnene til at jeg takket ja til å være med».

Kurt som barberer Sørensen og Ronnie som røveren Kasper i "Folk og røvere i Kardemomme by"

Kurt som barberer Sørensen og Ronnie som røveren Kasper i «Folk og røvere i Kardemomme by»

Katitzi har premiere 10. Oktober. «Folk og røvere i Kardemommeby» har nå en liten pause. Men 20. Oktober starter Kardemomme by opp igjen, da blir det igjen dobbeljobb for Ronnie mens Kurt haster videre og skal spille i en juleforestilling i Tromsø.