Karoline Stemre – Et portrettKaroline Stemre i filmen "Vegas" (2009)

Karoline Stemre i filmen «Vegas» (2009)

Til tross for sine unge alder er Karoline Stemre (22) sin CV imponerende og kan ta pusten fra de fleste. På DNS har hun blant annet spilt i «Pippi», «Hans og Grete», «Falne Engler», «Faderen», «Et bedre sted» og «Meet me». I «Et bedre sted» spilte hun blant annet sammen med Sturle Bjordal. Her var de bror og søster. Nå står de sammen på scenen i Fyllingsdalen Teater som Nancy og Bill Sikes – kjærester i et vanskelig og voldelig forhold i «Oliver Twist». «Et samspill det slår gnister av», ifølge kritikerne.

For Karoline er ikke skuespill en jobb – det er en livsstil.

Karoline har medvirket i mange kortfilmer og i 2009 kom spillefilmen «Vegas» regissert av Gunnar Vikene. Den kritikkerroste og gripende filmen handler om tre ungdommer med en vanskelig start som finner sammen. Det er krevende roller og regissøren brukte lang tid på å velge de riktige ungdommene for rollene. Det var en åpen audition der 4000 ungdommer stilte, hvorav 700-800 ble plukket ut til videre audition. Karoline fikk etter en lang prosess rollen som Marianne, og det var ingen tvil om at regissøren valgte riktig. Stemre imponerte og ble belønnet med en nominasjon til Amanda-prisen for beste kvinnelige hovedrolle. På den internasjonale filmfestivalen i Roma fikk «Vegas» prisen «Special Mention», og Karoline Stemre var til stede for å motta hyllesten fra internasjonale stjerner som blant annet Meryl Streep og Helen Mirren.

Karoline Stemre og Sturle Bjordal som Nancy og Bill Sikes - kjærester i et voldelig forhold. «Oliver Twist», 2014.

Karoline Stemre og Sturle Bjordal som Nancy og Bill Sikes – kjærester i et voldelig forhold. «Oliver Twist», 2014.

Karoline visste tidlig hva hun ville bli: skuespiller. Hun oppdaget tidlig at hun hadde et talent og et ønske om å formidle. Hun tok høytlesningen på barneskolen til et nytt nivå da hun levde seg inn i tekstene og la stemmer, tonefall og karakter til det som skulle leses.

I 2003 tok hun dette videre til scenen. Det startet med en annonse der DNS søkte etter barn til stykket «Ved Kattemyra». Karoline gikk på audition og fikk rollen som Josie. Samtidig startet hun sin karriere ved Fyllingsdalen Teater som mus i Askepott. I 2004 ble Karoline tilknyttet Vestlandske Teatersenter, og her ble hun til hun var 18 år.

Siden høsten 2013 har Karoline Stemre igjen vært tilknyttet Fyllingsdalen Teater. Først som skuespiller i «Kardemomme by» og som rollen som Rosa i «Katitzi» sammen med blant andre Lykke Kristine Moen (lillesøster Katitzi) og Helge Jordal (far). Etter dette assisterte hun i «En julefortelling» julen samme året og gikk deretter rett over som skuespiller og sparringspartner for regissøren Lykke Kristine Moen i «Annie» på nyåret og deretter som skuespiller og regiassistent i «Oliver Twist». Fra «Vegas» har hun også med seg Jakob Husa Moldestad (Daniel) som deler på rollen som «Oliver».

Stemre har et ønske om å forfølge drømmen og utdanne seg til skuespiller. Målet er å kunne jobbe med både film og teater og kunne livnære seg av dette med en noenlunde sikkerhet for fremtidige oppdrag.

I Oliver Twist (2014) var Karoline Stemre regiassistent for Ann-Terese Aasen

I Oliver Twist (2014) var Karoline Stemre regiassistent for Ann-Terese Aasen

«Noe av det flotte med Fyllingsdalen Teater er alle utfordringene man får der man må ut av komfortsonen og jobbe med meg seg selv på nye måter og områder». Karoline Stemre er ikke redd for å kaste seg ut i det og utvikle seg videre. «Skuespillermiljøet er en flott plass å være. Her er mange forskjellige mennesker med stor respekt for hverandre. Her kan man være seg selv.»