Amanda-nominert skuespiller debuterer som regissør på Fyllingsdalen Teater


KarolineApaJumpieTedKaroline Stemre (23) visste tidlig at det var skuespiller hun skulle bli. Det ble tidlig synlig at dette hadde hun i blodet. I tillegg til selv å stå på scenen fungerer hun også som rådgiver for blant annet filmstudenter. Hun vet hva som fungerer på scene og film og hva publikum vil ha. Selv var hennes første store filmrolle hovedrollen i spillefilmen «Vegas» (2009). Filmen var nominert til internasjonale filmpriser, hele 8 Amanda-priser og Karoline Stemre var selv nominert til beste kvinnelige hovedrolle. Stemre har også solid sceneerfaring fra DNS, Vestlandske Teatersenter og Fyllingsdalen teater.  Les mer om Karolines Stemre her:

Karoline Stemre – Et portrett


Karoline var dermed en naturlig sparringspartner for regissør Lykke Kristine Moen i «Annie» og som regiassistent for Ann-Terese Aasen på «Oliver». Det var en riktig og spennende fortsettelse for Stemre å ta steget opp og debutere som regissør for «Jul i Vennebyen». Her har hun i tillegg fått anledning til å bidra i manus noe som gjør det enklere å skulle skape den stemningen og verdenen hun ser for seg for sitt indre øye.

Utvelgelsen av skuespillerne var vanskelig. Vennebyen er populær og det var mange skuespillere i alle aldre på audition og nivået var veldig høyt. Etter den tøffe utvelgelsen sitter Stemre nå igjen med et team på ca 35 personer som skal trylle julestemning for publikum på Fyllingsdalen teater.

Stemre har fått stor frihet når hun har skapt sine karakterer og deres uttrykk. Samtidig har det vært en interessant utfordring at dette er kjente karakterer som publikum har forventninger til. I tillegg til at de er kjente er de også dyr noe som gjør den visuelle utformingen og karakterbyggingen vanskeligere. «Barna er vant med disse karakteren med masker. Her blir de uten masker. Det gir meg en unik mulighet til å levendegjøre dem, samtidig som det er krevende at de skal se så like ut som mulig som de Venneby-karakterene barna kjenner. Det er viktig at barna føler at de er ekte».

DengusLeskaApaTedJumpieManus er morsomt og spennende og passer til hele familien. Ettersom det er teateret som står for manus, med teatersjef Jørn Kvist i spissen og Even Johannessen og Karoline selv som dyktige bidragsytere, er det mulig å la manus utvikle seg underveis i samspill med at man setter scenene. «Det er en flott måte å få jobbe på. Det gir en helt unik frihet i utformingen og kreativiteten får godt spillerom».

Det er spennende å jobbe med både barn og voksne synes Karoline. Dette gjør det hele mer kompleks da man må ha en annen tilnærming til barna enn til de voksne. Men Karoline, som har jobbet med teater store deler av livet, vet hvordan dette skal gjøres. Hun nyter stor respekt og har en stor stjerne hos både små og store. «Selv om det i perioder blir lange dager er det ikke alle som er så heldige å ha en jobb der man overøses med klemmer fra små og store når man går inn døren».

På Fyllingsdalen teater er man som en stor familie. Det gir en solid trygghet når man skal utfordre seg selv på nye områder. Karoline vet hun har teateret i ryggen når hun nå skal lage morsom og spennende julestemning for alle i «Jul i Vennebyen». Nå nærmer det seg premiere og sommerfuglene vokser i størrelse. «Snart har jeg nok en hel flokk med Elfi’er i magen» ler Karoline.

 

Kjøp billetter

 Kun 7.000 billetter ute for salg – det vil bli fullt, sørg for å sikre deg plass nå!

Klikk på en dato for å kjøpe billetter!