En julefortelling (2012)


Etter manges mening har Charles Dickens, gjennom denne novellen, vært med på å definere julens verdier: Familie, medfølelse, samhold og raushet.
Det er en rørende og stemningsfull historie om den fryktede og forhatte Ebenezer Scrooge. Han og forretningspartneren Jacop Marley var nådeløse og hjerterå i sin strev etter å bli enda rikere. Etter at Jacop Marley døde har Scrooge fortsatt i samme stil helt til den julenatten som starter med at han blir hjemsøkt av sin gamle foretningspartner.
Som spøkelse har Marley lært at ubarmhjertighet og griskhet straffes i livet etter døden. Han råder Scrooge til å følge de tre åndene som skal komme på besøk i løpet av natten.
Vi tas med på en reise der Fortidens Juleånd, Nåtidens Juleånd og Fremtidens Juleånd får Scrooge til å angre sine handlinger. Han får innblikk i hvordan hans gjerrighet vil få de fryktligste konsekvenser dersom han fortsetter på sitt egoistiske og hensynsløse vis.

Med Jason More som regissør, Yngve Seterås som Scrooge og en hel Londongate med hus i full størrelse så var det mange som kom og fikk julestemning når de så denne kostbare og gjennomførte forestillingen.

Stykket ble spilt før jul 2012 (23. november til 22. desember). Dette blir en tradisjon hvert år, så det blir et gjensyn når vi nærmer oss julen 2013.

Les om rollene:

[catlist name=en-julefortelling-cast-og-crew numberposts=5]

Les om Produksjonen:

[catlist name=scooge-artikler numberposts=2]