Kardemomme by (2013)


ToppbildeKardemommeFyllingsdalen teater setter i høst opp Torbjørn Egners «Folk og røvere i Kardemomme by».  Selv om historien er gitt ut første gang allerede i 1955 er det fortsatt et svært populært stykke som har mye å formidle. Moralen er klar: «Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og for øvrig kan man gjøre hva man vil». I Kardemomme by er det tilgivelse om man angrer det gale man har gjort og gjør opp for seg. Stykket gir oss også troen på at det går an å endre seg til det bedre selv om man har vært seg selv lik i mange år; og dette gjelder flere enn bare røverne.

I stykket møter man mange forskjellige personer og personligheter. Vi møter blant annet politimester Bastian som er blid og snill, Tobias i tårnet som spår været og er en klok mann, tante Sofie som er i strengeste laget og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan. De tre røverne skaper mye leven i byen når de drar på sine røvertokter, for ikke å snakke om løven de har boende hos seg som skremmer alle i byen til å holde seg unna.

KardemommeRoverIkke bare lærer barna gode verdier, men det er også et spennende stykke. I Kardemomme by skjer det mye. De har talende kameler, syngende papegøyer og et yrende folkeliv. Røverne stjeler stadig nye ting, og ettersom det ikke alltid går etter planen blir det mange spennende og morsomme forviklinger. Men tør politimester Bastian noen gang å arrestere dem eller blir han spist opp av løven? Det begynner også å brenne i Tobias sitt tårn og hva skal man gjøre når Tobias sine kjæledyr er fanget der oppe og Kardemomme by ikke har noen brannkonstabel? Da er gode råd dyre for her må man handle raskt.

Det er selve teatersjef Jørn Kvist som har regien på dette stykket og han har mange hemmeligheter på lager. For selv om man er tro mot historien og lærdommen i stykket så har han planlagt en del spennende oppgraderinger. Verden går fortere enn den gjorde da stykket ble skrevet. Barna er vant med mer action og det vil de få her. Han vil ikke røpe så mye, men kan si at han har hentet inspirasjon fra både Olsenbanden og Mission Impossible.

Stykket spilles

September: 6.  7.  8.  12.  14.  15.  19.  21.  22.  26.  28.  29.
Oktober: 20.  24.  27.  31.
November: 3.  8.  9.  10.

Billetter kan du kjøpe her

Så da er det bare å sette seg godt til rette i salen for en fartsfylt høst på Fyllingsdalen teater.

Mer om stykket

[catlist name=kardemomme-artiklene numberposts=25]